ΚΟΣΜΟΣ

HΠΑ: Τουλάχιστον 60 συλλήψεις διαδηλωτών σε Νέα Υόρκη και Πόρτλαντ

Φωτ. Reuters

Η αστυνομία του Πόρτλαντ προέβη σε 10 συλλήψεις και κατέσχεσε πυροτεχνήματα, σφυριά και ένα όπλο έπειτα από διαδηλώσεις που έγιναν αργά το βράδυ της Τετάρτης, στο κέντρο της πόλης.

Η κυβερνήτης του Όρεγκον Κέιτ Μπράουν κινητοποίησε την Εθνοφρουρά της πολιτείας για να αντιμετωπίσει «εκτεταμμένα επεισόδια βίας».

«Όλες οι συγκεντρώσεις που χαρακτηρίστηκαν ταραχές εντοπίζονταν στο κέντρο της πόλης. Προχωρήσαμε σε 10 συλλήψεις», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Reuters.

Διαδηλώσεις έγιναν επίσης και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ χθες το βράδυ, καθώς ακτιβιστές που αιτούνται να συνεχιστεί ανεμπόδιστα η καταμέτρηση των ψήφων των αμερικανικών εκλογών πραγματοποίησαν πορείες σε διάφορες πόλεις, μεταξύ των οποίων η Ατλάντα, το Ντιτρόιτ, η Νέα Υόρκη και το Όκλαντ. Η αστυνομία της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι προχώρησε στη σύλληψη περίπου 50 ανθρώπων κατά τις διαδηλώσεις που έγιναν αργά χθες το βράδυ στην πόλη.

Νωρίτερα χθες περίπου 100 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί για μια δράση πριν από προγραμματισμένη πορεία στο κέντρο του Ντιτρόϊτ, στην κρίσιμη όσον αφορά την έκβαση των φετινών προεδρικών εκλογών πολιτεία του Μίσιγκαν, με αίτημα την πλήρη καταμέτρηση των ψήφων και μια, σύμφωνα με τους ίδιους, ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας.

Mε πληροφορίες από Reuters