Ρωσία: Aυξάνονται τα κρούσματα – Το Κρεμλίνο αποκλείει το lockdown

Ρωσία: Aυξάνονται τα κρούσματα – Το Κρεμλίνο αποκλείει το lockdown

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε 1.712.858 ανήλθε ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων στη Ρωσία, καθώς τις τελευταίες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 19.404 θετικοί στον κορωνοϊό, εκ των οποίων οι 5.255 στη Μόσχα.

Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, οι Αρχές κατέγραψαν 292 θανάτους, ανεβάζοντας τον επίσημο αριθμό νεκρών, από τις επιπλοκές της Covid-19, σε 29.509.

Επεκτείνεται η τηλεκπαίδευση στη Μόσχα

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν, ανακοίνωσε ότι οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα συνεχίσουν τα μαθήματά τους με τηλεκπαίδευση, καθώς η υγειονομική κατάσταση στην ρωσική πρωτεύουσα επιδεινώνεται ραγδαία.

Να σημειωθεί ότι η τηλεκπαίδευση ξεκίνησε πριν από τρεις εβδομάδες και όπως ανακοίνωσε, σήμερα, ο Σομπιανίν θα συνεχιστεί μέχρι τις 22 Νοεμβρίου. 

«Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στη Μόσχα ξεκίνησε να επιδεινώνεται ξανά στην αρχή της εβδομάδας, όπως βλέπουμε από τον αριθμό των ασθενών και των εισαγωγών», επισημαίνει σε μήνυμα, στην ιστοσελίδα του.

«Η αυστηρή συμμόρφωση με τους κανόνες ως προς την υποχρεωτική χρήση της μάσκας, η τηλεργασία και η τηλεκπαίδευση έχουν βοηθήσει στην ανάσχεση της πανδημίας» συμπληρώνει.

“Αλλά η κατάσταση έγινε ξανά τεταμένη στις αρχές της εβδομάδας. Μπορείτε να το δείτε από τον αριθμό των νέων κρουσμάτων και των εισαγωγών” τονίζει. 

Το Κρεμλίνo αποκλείει το lockdown

Παρά την εξάπλωση του ιού, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν σχέδια για γενικευμένο lockdown προς το παρόν και ότι τα στοχευμένα μέτρα επαρκούν, επειδή η Ρωσία είναι καλύτερα προετοιμασμένη σε σχέση με την αρχή της πανδημίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή