Αλάσκα: Την επόμενη εβδομάδα η ολοκλήρωση της καταμέτρησης

Αλάσκα: Την επόμενη εβδομάδα η ολοκλήρωση της καταμέτρησης

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνήθως τις πρώτες ωρες μετά τις εκλογές επίκεντρο αποτελεί το αποτέλεσμα, ωστόσο στην Αλάσκα -την 49η πολιτεία των ΗΠΑ- βασικό θέμα μετά το κλείσιμο της κάλπης αποτελεί ο αριθμός των ψήφων που απομένουν να καταμετρηθούν.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία οι Ρεπουμπλικανοί έχουν μεγάλο προβάδισμα στην πολιτεία που δίνει τρεις εκλέκτορες, όμως οι μισές και πλέον ψήφοι (περίπου 150.000) εκκρεμούν και όπως μεταδίδουν τα τοπικα μέσα η ολοκλήρωση της καταμέτρησης αναμένεται να ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα.

Αλάσκα: Την επόμενη εβδομάδα η ολοκλήρωση της καταμέτρησης-1

Αμερικανοί αναλυτές θεωρούν δεδομένο ότι στην Αλάσκα θα κερδίσει ο Τραμπ, αφού κανένας Δημοκρατικός δεν έχει καταφέρει εδώ και δεκαετίες να αποσπάσει αυτήν τη συντηρητική Πολιτεία, υπάρχουν όμως και κάποιοι που είχαν προαναγγείλει ότι τα πρώτα αποτελέσματα θα στραφούν προς τους Ρεπουμπλικάνους, ενώ τα ψηφοδέλτια που θα μετρηθούν την επόμενη εβδομάδα είναι πιθανό να είναι πιο ευνοϊκά για τους Δημοκρατικούς. 

Live όλες οι εξελίξεις από το kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή