Μακρόν: Διπλασιασμός των δυνάμεων στα σύνορα

Μακρόν: Διπλασιασμός των δυνάμεων στα σύνορα

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Γαλλία θα ενισχύσει τους συνοριακούς ελέγχους, διπλασιάζοντας τους αστυνομικούς στα σύνορα σε 4.800, υπογράμμισε ο πρόεδρος της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν, ενώ τάχθηκε υπέρ μιας «σε βάθος» επεναξέτασης των κανόνων που ισχύουν για τις μετακινήσεις στη ζώνη Σένγκεν.

Σε δηλώσεις του από τα σύνορα Γαλλίας – Ισπανίας, την Πέμπτη, ο κ. Μακρόν τόνισε ότι οι αυξημένοι έλεγχοι θα στοχεύουν στη μείωση της παράνομης μετανάστευσης εν μέσω «αυξανόμενης τρομοκρατικής απειλής».

Προανήγγειλε δε ότι θα καταθέσει προτάσεις στα κράτη – μέλη της Ε.Ε. για επανεξέταση των κανόνων που διέπουν τον χώρο Σένγκεν ελεύθερης κυκλοφορίας στην Ευρώπη.

«Εύχομαι να υπάρξουν μια αναμόρφωση του Σένγκεν και ένας μεγαλύτερος έλεγχος», πρόσθεσε διευκρινίζοντας πως θα κάνει τις πρώτες προτάσεις προς την κατεύθυνση αυτή στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου.

Είπε επίσης ότι υπάρχουν δίκτυα διακινητών που συνδέονται με δίκτυα τρομοκρατών.

Αναφερόμενος στην επίθεση στη Βιέννη -στον απόηχο της επίθεσης στη Νίκαια της Γαλλίας, μετά και τον αποκεφαλισμό του καθηγητή Σαμιέλ Πατί στο Παρίσι– είπε ότι αποδεικνύεται πως ο κίνδυνος της τρομοκρατίας μπορεί να προέλθει από παντού.  

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή