Κίνα: Πάνω από 6.000 κρούσματα της ασθένειας βρουκέλλωση

Κίνα: Πάνω από 6.000 κρούσματα της ασθένειας βρουκέλλωση

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάνω από 6.000 άνθρωποι στην πόλη Λανζού, την πρωτεύουσα της επαρχίας Γκανσού στη βορειοδυτική Κίνα, εντοπίστηκαν θετικοί στην ασθένεια βρουκέλλωση, που προκαλείται από βακτηριακή μόλυνση.

Το ξέσπασμα της ασθένειας οφείλεται σε διαρροή σε βιοφαρμακευτική εταιρεία τον περασμένο χρόνο

Η κινεζική κυβέρνηση πραγματοποίησε τεστ σε 55.725 άτομα στην πόλη, εκ των οποίων τσ 6.620 είναι θετικά για βρουκέλλωση, ανακοίνωσε η τοπική κυβέρνηση.

Τι είναι η βρουκέλλωση

Η ασθένεια, που είναι γνωστή ως πυρετός της Μάλτας ή μεσογειακός πυρετός, μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα όπως ο πυρετός, οι μυϊκοί πόνοι, ο πυρετός και η εξάντληση. Αν και πολλά εξ αυτών υποχωρούν, ορισμένα συμπτώματα μπορούν να καταστούν χρόνια ή και μόνιμα, όπως η αρθρίτιδα ή το οίδημα ορισμένων οργάνων, σύμφωνα με τα Αμερικανικά Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC).

Η μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο είναι εξαιρετικά σπάνια, με τους περισσότερους φορείς προσβάλλονται από μολυσμένα τρόφιμα ή από την εισπνοή βακτηρίων.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή