Φιλαδέλφεια: Το επιτελείο Τραμπ μηνύει εκλογικούς αξιωματούχους

Φιλαδέλφεια: Το επιτελείο Τραμπ μηνύει εκλογικούς αξιωματούχους

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το επιτελείο του Ρεπουμπλικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ υπέβαλε αγωγή κατά του Εκλογικού Συμβουλίου της Φιλαδέλφεια στην Πενσιλβάνια, επιδιώκοντας διακοπή της καταμέτρησης των ψήφων έως ότου να είναι παρόντες στη διαδικασία εκπρόσωποι του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Το επιτελείο του Τραμπ αναφέρει ότι οι εκλογικοί αξιωματούχοι «αρνούνται σκόπιμα να επιτρέψουν την παρουσία εκπροσώπων και παρατηρητών της καταμέτρησης για τον πρόεδρο Τραμπ». 

Η μήνυση κατατέθηκε στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο στη Φιλαδέλφεια. 

Μεγάλο προβάδισμα Μπάιντεν

Σημειώνεται ότι στη Φιλαδέλφεια, με καταμετρημένο το 83,5% των ψήφων, ο Τζο Μπάιντεν σημειώνει μεγάλο προβάδισμα με ποσοστό 80,1% έναντι του Τραμπ, ο οποίος συγκεντρώνει μέχρι στιγμής 19,0%.

Συνολικά, στην πολιτεία της Πενσιλβάνια, όπου έχει καταμετρηθεί έως τώρα το 92% των ψήφων, ο Τραμπ προηγείται με 50,1% και ο Μπάιντεν ακολουθεί με 48,6%, σύμφωνα με την Edison Research.

Ωστόσο, η υπουργός της πολιτείας, Κάθι Μπούκβαρ δήλωσε την Πέμπτη ότι υπάρχουν ακόμα εκατοντάδες χιλιάδες ψήφοι να καταμετρηθούν.

Ανέφερε, επίσης, ότι δεν γνώριζε κάτι σχετικά με ισχυρισμούς περί εκλογικής απάτης.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή