Πενσιλβάνια: Βρέθηκαν ακόμη 1.700 ψηφοδέλτια σε κέντρο διαλογής

Πενσιλβάνια: Βρέθηκαν ακόμη 1.700 ψηφοδέλτια σε κέντρο διαλογής

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα Αμερικανικά Ταχυδρομεία ανακοίνωσαν πως 1.700 ψηφοδέλτια βρέθηκαν σε κέντρα διαλογής στην Πενσιλβάνια, κατά τη διενέργεια ελέγχων και παραδόθηκαν σε εκλογικούς αντιπροσώπους.

Σύμφωνα με δικόγραφό τους, το πρωί της Παρασκευής, τα 1.070 ψηφοδέλτια βρέθηκαν σε κέντρο διαλογής και διανομής στη Φιλαδέλφεια, περίπου 300 στο Πίτσμπεργκ, 266 στην Κοιλάδα Λιχάι και κάποια ακόμη σε διάφορα κέντρα διαλογής στην Πενσιλβάνια.

Στην πολιτεία αυτή, τα ψηφοδέλτια θα πρέπει να παραληφθούν έως σήμερα το απόγευμα, προκειμένου να καταμετρηθούν. Σημειώνεται ότι στην εν λόγω πολιτεία η αναμέτρηση παραμένει εξαιρετικά αμφίρροπη.

Ακόμη 500 ψηφοδέλτια βρέθηκαν στη Βόρεια Καρολίνα, ανέφεραν τα Ταχυδρομεία.

Διαβάστε LIVE όλες τις εξελίξεις

Ο δικαστής Έμετ Σάλιβαν παρήγγειλε, χθες, να πραγματοποιούνται ημερησίως δύο έλεγχοι σε κέντρα διαλογής των ταχυδρομείων, τα οποία εξυπηρετούν πολιτείες, όπου συνεχίζεται η καταμέτρηση.

Ορισμένες πολιτείες, ανάμεσά τους η Νεβάδα και η Βόρεια Καρολίνα, θεωρούν έγκυρα τα ψηφοδέλτια που εστάλησαν ταχυδρομικά, ακόμη κι αν παραληφθούν αρκετές ημέρες μετά τη διαδικασία, αρκεί να έχουν ταχυδρομική σφραγίδα με ημερομηνία ως και την Τρίτη.

Ο δικαστής Σάλιβαν ζήτησε από τα αμερικανικά ταχυδρομεία «να συντονιστούν με όλες τις εκλογικές επιτροπές κομητειών της Βόρειας Καρολίνας και της Πενσιλβάνιας», ώστε η επίδοση των ψηφοδελτίων να έχει ολοκληρωθεί εντός της προθεσμίας η οποία εκπνέει στις 17:00 (τοπική ώρα) σήμερα.

Με το 95% του εκτιμώμενου αριθμού ψήφων να έχει καταμετρηθεί στην Πενσιλβάνια (20 εκλέκτορες), ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προηγείται οριακά με το 49,5% των ψήφων, ενώ ο Δημοκρατικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν έχει πλέον αγγίξει το 49,2%, σύμφωνα με δεδομένα της Edison Research.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή