Ρόμνι κατά Τραμπ: Αποδυναμώνεις τους δημοκρατικούς θεσμούς

Ρόμνι κατά Τραμπ: Αποδυναμώνεις τους δημοκρατικούς θεσμούς

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρή κριτική στην στρατηγική Τραμπ για αμφισβήτηση της εκλογικής διαδικασίας άσκησε ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής και υποψήφιος του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2012, Μιτ Ρόμνι.

LIVE – Εκλογές ΗΠΑ: Όλες οι εξελίξεις από το kathimerini.gr

Σε δήλωσή του, την οποία δημοσιοποίησε και μέσω twitter αναφέρει:

«Είναι δικαίωμα του Προέδρου να ζητεί επανακαταμέτρηση ψήφων, να ζητεί έρευνα για υποτιθέμενες παρατυπίες, όπου υπάρχουν στοιχεία και να εξαντλεί τα νομικά μέσα – αυτά συνάδουν με την εκλογική διαδικασία. Είναι λάθος να λέει ότι οι εκλογές ήταν νοθευμένες, διεφθαρμένες, κλεμμένες. Το να λες κάτι τέτοιο ζημιώνει τον αγώνα για ελευθερία τόσο εδώ όσο και σε όλον τον κόσμο, αποδυναμώνει τους θεσμούς που βρίσκονται στην καρδιά της Δημοκρατίας και πυροδοτεί με άφρονα τρόπο, καταστροφικά και επικίνδυνα πάθη».

 

Η παρέμβαση Ρόμνι δεν είναι η μόνη αντίδραση από τους κόλπους των Ρεπουμπλικανών.  

«Αυτό έχει αρχίσει να γίνεται τρελό», ανέφερε χθες έκρινε ο Άνταμ Κίνζινγκερ, βουλευτής που εκλέγεται στο Ιλινόι. Εάν υπάρχουν τεκμηριωμένες ανησυχίες για νοθεία, πρόσθεσε, θα πρέπει να επιληφθεί η δικαιοσύνη. Τάχθηκε εναντίον της διασποράς «παραπληροφόρησης».

 

«Δεν υπάρχει τρόπος να υπερασπιστεί κανένας τα σχόλια που έκανε ο πρόεδρος απόψε χωρίς να υπονομεύσει τη δημοκρατική διαδικασία στη χώρα μας. Η Αμερική καταμετρά τις ψήφους, και πρέπει να σεβαστούμε τα αποτελέσματα, όπως κάναμε πάντα», σημείωσε από την πλευρά του ο Λάρι Χόγκαν, ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης του Μέριλαντ.

 

«Εάν οποιοσδήποτε διαθέτει αποδείξεις ότι έγινε κάτι παράνομο, πρέπει να τις παρουσιάσει και το ζήτημα να διευθετηθεί. Οτιδήποτε λιγότερο πλήττει την ακεραιότητα των εκλογών μας, είναι επικίνδυνο για τη δημοκρατία μας», σημείωσε ο και Πολ Μίτσελ, βουλευτής που εκλέγεται στο Μίσιγκαν.

Τέλος, ο γερουσιαστής Πατ Τούμι, ο οποίος εκπροσωπεί την Πενσιλβάνια, επισήμανε από την πλευρά του ότι δεν έχει δει απολύτως καμία απόδειξη πως διαπράχθηκε εκτεταμένη νοθεία.

Η κριτική που δέχεται ο Τραμπ, μεταξύ άλλων και από τα μεγάλα αμερικανικά δίκτυα που διέκοψαν τη μετάδοση του χθεσινοβραδινού διάγγελματός του φαίνεται πάντως να μην τον πτοεί καθώς ο ίδιος δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει τη δικαστική μάχη. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή