Λευκορωσία: Συλλήψεις γιατρών για να μη διαδηλώσουν
ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Λευκορωσία: Συλλήψεις γιατρών για να μη διαδηλώσουν

Οι διαμαρτυρίες κατά του προέδρου Λουκασένκο συνεχίζονται

57" χρόνος ανάγνωσης

Η αστυνομία της Λευκορωσίας συνέλαβε το Σάββατο περισσότερους από 30 γιατρούς, που σχεδίαζαν να πάρουν μέρος σε μια αντικυβερνητική διαδήλωση στην πρωτεύουσα Μινσκ, κατήγγειλε μια οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η οργάνωση Viasna ανέφερε πως 35 γιατροί, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί για να συμμετάσχουν σε μια διαδήλωση επαγγελματιών υγείας, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν σε αστυνομικά τμήματα.

Η Ναταλία Γκανούσεβιτς, εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας του Μινσκ, επιβεβαίωσε ότι ορισμένοι διαδηλωτές συνελήφθησαν και ζήτησε από τους πολίτες να μην παίρνουν μέρος σε μη εξουσιοδοτημένες κινητοποιήσεις, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο βρίσκεται αντιμέτωπος εδώ και εβδομάδες με μια πολιτική κρίση, κατά την οποία δεκάδες χιλιάδες Λευκορώσοι βγαίνουν συχνά στους δρόμους του Μινσκ, αξιώνοντας την παραίτησή του.

Ο 66χρονος ηγέτης έχει βρεθεί στο επίκεντρο επικρίσεων από την ιατρική κοινότητα και τους πολίτες ότι έχει αντισταθεί στις εκκλήσεις για την επιβολή αυστηρών μέτρων καραντίνας για να αναχαιτίσει την πανδημία του νέου κορονοϊού.

Απέρριψε δημοσίως τους φόβους σχετικά με την Covid-19 χαρακτηρίζοντάς τους «ψύχωση» και συνέστησε θεραπείες όπως την κατανάλωση βότκας, τη σάουνα και το χόκεϊ επί πάγου.

Η χώρα με πληθυσμό 9,5 εκατομμυρίων κατοίκων μετρά 105.283 κρούσματα Covid-19.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ