Παραιτήθηκε ο γαμπρός του Ερντογάν από υπουργός Οικονομικών

Παραιτήθηκε ο γαμπρός του Ερντογάν από υπουργός Οικονομικών

Μέσω Instagram παραιτήθηκε ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παραίτησή του ανακοίνωσε ότι υπέβαλε ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας Μπεράτ Αλμπαϊράκ την Κυριακή, κι ενώ η τουρκική οικονομία και το νόμισμά της βουλιάζουν.

Ο κ. Αλμπαϊράκ, που είναι και γαμπρός του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επικαλέστηκε κόπωση και προσωπικούς λόγους για να εξηγήσει την απόφασή του, που έρχεται μερικές μόλις ημέρες μετά και την αντικατάσταση του επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της γείτονος χώρας.

Σε ανακοίνωσή του μέσω… Instagram, στον προσωπικό του λογαριασμό, ο αμφιλεγόμενος υπουργός είπε ότι λόγοι υγείας τον υποχρεώνουν να παραιτηθεί και να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην οικογένειά του.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, δύο εκπρόσωποι του κ. Αλμπαϊράκ επιβεβαίωσαν ότι ο συγκεκριμένος λογαριασμός στο μέσοκοινωνικής δικτύωσης ανήκει στον γαμπρό του κ. Ερντογάν, αλλά δεν ήταν κι οι ίδιοι σε θέση να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν ότι παραιτήθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αλμπαϊράκ και ο γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ αποτελούσαν το βασικό κανάλι επαφής μεταξύ των προέδρων των ΗΠΑ και της Τουρκίας.

Η τουρκική λίρα συνεχίζει να καταγράφει καθημερινά νέα ιστορικά χαμηλά, έναντι του δολαρίου και του ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή