ΗΠΑ: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Γιούτα

ΗΠΑ: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Γιούτα

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε τη Γιούτα ο κυβερνήτης της πολιτείας, Γκάρι Χέρμπερτ, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η υπερφόρτωση των νοσοκομείων, λόγω της έξαρσης των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού.

«Λόγω της ανησυχητικής αύξησης των λοιμώξεων με COVID-19 εντός της πολιτείας μας, κήρυξα εκ νέου κατάσταση έκτακτης ανάγκης με ορισμένες ζωτικής σημασίας αλλαγές στην ανταπόκρισή μας», αναφέρει ο Χέρμπερτ σε μήνυμά του στο Twitter.

«Οι αλλαγές αυτές δεν κλείνουν την οικονομία μας, αλλά είναι απολύτως απαραίτητες για να σωθούν ζωές και για τις δυνατότητες των νοσοκομείων», προσθέτει.

Ο κυβερνήτης της Γιούτα σημείωσε ότι σε όλη την πολιτεία επιβάλλεται η χρήση μάσκας μέχρι νεωτέρας και οι συνήθεις κοινωνικές συναναστροφές περιορίζονται μόνο στο στενό οικογενειακό περιβάλλον για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Επίσης αναβάλλονται όλες οι εξωσχολικές δραστηριότητες, σημειώνει.

Ο συνολικός αριθμός των προσβληθέντων από τον νέο κορωνοϊό στις ΗΠΑ ξεπέρασε τα 10 εκατομμύρια το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters, ενώ η Γιούτα έχει καταγράψει συνολικά 132.621 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 659 θανάτους από την COVID-19 από τότε που ξέσπασε η πανδημία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή