ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΗΠΑ: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Γιούτα

ipa-se-katastasi-ektaktis-anagkis-i-gioyta-561149692

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε τη Γιούτα ο κυβερνήτης της πολιτείας, Γκάρι Χέρμπερτ, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η υπερφόρτωση των νοσοκομείων, λόγω της έξαρσης των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού.

«Λόγω της ανησυχητικής αύξησης των λοιμώξεων με COVID-19 εντός της πολιτείας μας, κήρυξα εκ νέου κατάσταση έκτακτης ανάγκης με ορισμένες ζωτικής σημασίας αλλαγές στην ανταπόκρισή μας», αναφέρει ο Χέρμπερτ σε μήνυμά του στο Twitter.

«Οι αλλαγές αυτές δεν κλείνουν την οικονομία μας, αλλά είναι απολύτως απαραίτητες για να σωθούν ζωές και για τις δυνατότητες των νοσοκομείων», προσθέτει.

Ο κυβερνήτης της Γιούτα σημείωσε ότι σε όλη την πολιτεία επιβάλλεται η χρήση μάσκας μέχρι νεωτέρας και οι συνήθεις κοινωνικές συναναστροφές περιορίζονται μόνο στο στενό οικογενειακό περιβάλλον για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Επίσης αναβάλλονται όλες οι εξωσχολικές δραστηριότητες, σημειώνει.

Ο συνολικός αριθμός των προσβληθέντων από τον νέο κορωνοϊό στις ΗΠΑ ξεπέρασε τα 10 εκατομμύρια το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters, ενώ η Γιούτα έχει καταγράψει συνολικά 132.621 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 659 θανάτους από την COVID-19 από τότε που ξέσπασε η πανδημία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters