Φάουτσι: «Θετικός οιωνός» το εμβόλιο της Pfizer

Φάουτσι: «Θετικός οιωνός» το εμβόλιο της Pfizer

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Δρ. Άντονι Φάουτσι δήλωσε ότι η είδηση πως το υποψήφιο εμβόλιο της Pfizer είναι άνω του 90% αποτελεσματικό αποτελεί θετικό σημάδι και για άλλα υποψήφια εμβόλια.

Το εμβόλιο της Pfizer χρησιμοποιεί ένα είδος τεχνολογίας που δεν έχει εγκριθεί ποτέ στο παρελθόν και ονομάζεται «Αγγελιαφόρος RNA» ή «mRNA», για την επίτευξη ανοσολογικής απόκρισης σε όσους έχουν εμβολιαστεί.

«Αυτό δείχνει ότι η πλατφόρμα mRNA όντως λειτουργεί. Και υπάρχει άλλο ένα υποψήφιο εμβόλιο, αυτό της Moderna, που χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα», δήλωσε ο Φάουτσι στο CNN, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνέντευξης.

Η αμερικανική κυβέρνηση έχει επενδύσει 1,95 δισ. δολάρια και στο υποψήφιο εμβόλιο της Pfizer και της BioNTech, αλλά δεν συνεργάζεται άμεσα προκειμένου να παρέχει υποστήριξη στην ανάπτυξή του.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Μολυσματικών Ασθενειών, του οποίου ο Φάουτσι είναι ο Διευθυντής, συνεργάζεται με τη Moderna και άλλες εταιρείες για τη δοκιμή των πειραματικών τους εμβολίων.

Ο Φάουτσι είπε στο CNN ότι η Pfizer μπόρεσε να δώσει αποτελέσματα τόσο σύντομα εξαιτίας της κρίσιμης κατάστασης της πανδημίας.

Πηγή: CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή