Εμβόλιο CoronaVac: «Σοβαρό συμβάν» στη Βραζιλία, συνεχίζονται οι δοκιμές σε Τουρκία και Ινδονησία

Εμβόλιο CoronaVac: «Σοβαρό συμβάν» στη Βραζιλία, συνεχίζονται οι δοκιμές σε Τουρκία και Ινδονησία

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ινδονησιακή δημόσια φαρμακευτική επιχείρηση Bio Farma διαβεβαίωσε ότι η τρίτη φάση της κλινικής δοκιμής του CoronaVac, του υποψηφίου εμβολίου της κινεζικής εταιρείας Sinovac, συνεχίζεται και «εκτυλίσσεται ομαλά», αντιδρώντας στην ανακοίνωση ρυθμιστικού φορέα της Βραζιλίας πως αναστέλλεται η δοκιμή στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής εξαιτίας «σοβαρού συμβάντος» κατά το οποίο διαπιστώθηκαν «δυσμενείς επιπτώσεις» στην υγεία εθελοντή.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Υγειονομικής Επαγρύπνησης (ANVISA), οποιοδήποτε εμβόλιο δυνητικά μπορεί να έχει σοβαρές παρενέργειες, ενώ διευκρίνισε πως το «σοβαρό συμβάν» σημειώθηκε την 29η Οκτωβρίου.

Από την πλευρά του ο Έντουιν Πρινγκάντι, εκπρόσωπος της Bio Farma, συμπλήρωσε ότι δεν σχεδιάζεται αναστολή της τρίτης φάσης της κλινικής δοκιμής στην Ινδονησία, η οποία διεξάγεται στην επαρχία της Δυτικής Ιάβας με τη συμμετοχή περίπου 1.600 εθελοντών και εθελοντριών.

Το εμβόλιο της Sinovac είναι ένα από τα τρία πειραματικά σκευάσματα που χρησιμοποιεί η Κίνα για την ανοσοποίηση χιλιάδων πολιτών της, στο πλαίσιο προγράμματος που επιτρέπει τη χρήση του εκτάκτως, παρότι δεν έχει ακόμη πιστοποιηθεί.

Κινέζος αξιωματούχος διαβεβαίωνε την 20ή Οκτωβρίου πως δεν έχει διαπιστωθεί να έχει παρενέργειες, ενώ δοκιμές τρίτης φάσης βρίσκονται σε εξέλιξη και στην Τουρκία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή