Συγχαρητήριο μήνυμα Ερντογάν σε Μπάιντεν

Συγχαρητήριο μήνυμα Ερντογάν σε Μπάιντεν

Ο Τούρκος πρόεδρος ήταν μεταξύ των ηγετών που δεν είχαν συγχαρεί τον Τζο Μπάιντεν, αν και ο τελευταίος είχε δεχθεί από το απόγευμα του Σαββάτου πλήθος μηνυμάτων

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συγχαρητήριο μήνυμα στον Τζο Μπάιντεν για τη νίκη του στις αμερικανικές εκλογές έστειλε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο κ. Ερντογάν δήλωσε ότι η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να διατηρήσει στενή συνεργασία με την Ουάσιγκτον.

Πρόσθεσε ότι «η ισχυρή συνεργασία και συμμαχία» μεταξύ των δύο χωρών θα συνεχίσουν να συμβάλουν στην παγκόσμια ειρήνη.

«Οι προκλήσεις μπροστά στις οποίες βρισκόμαστε σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο καθιστούν απαραίτητες την περαιτέρω ανάπτυξη και την ενίσχυση των σχέσεών μας που βασίζονται σε κοινά συμφέροντα και κοινές αξίες», ανέφερε ο κ. Ερντογάν στο μήνυμά του.

«Σε αυτή τη νέα περίοδο, επαναλαμβάνω την αποφασιστικότητά μου να εργαστούμε στενά με την αμερικανική διοίκηση σε αυτό το πλαίσιο», συμπλήρωσε ο κ. Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας τη σχέση μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ «παλιά» και «στρατηγική».

Ο Τούρκος πρόεδρος ήταν μεταξύ των ηγετών που δεν είχαν συγχαρεί τον Τζο Μπάιντεν, αν και ο τελευταίος είχε δεχθεί από το απόγευμα του Σαββάτου πλήθος μηνυμάτων.

Ο συγκεκριμένος κατάλογος περιλάμβανε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, τον πρόεδρο της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρο, καθώς και τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP, Ομέρ Τσελίκ, είχε δηλώσει τη Δευτέρα ότι «η Τουρκία θα συγχαρεί τον νικητή των αμερικανικών εκλογών μετά την οριστικοποίηση του αποτελέσματος». «Από σεβασμό προς τις ΗΠΑ και τον αμερικανικό λαό» συμπλήρωσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή