Έκρηξη σε κοιμητήριο στη Τζέντα – Τραυματίστηκε ελαφρά αστυνομικός του Γενικού Πρόξενου

Έκρηξη σε κοιμητήριο στη Τζέντα – Τραυματίστηκε ελαφρά αστυνομικός του Γενικού Πρόξενου

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση με εκρηκτικά σημειώθηκε σε μη μουσουλμανικό νεκροταφείο στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην οποία συμμετείχαν Γάλλοι, Βρετανοί και Έλληνες που ζουν στη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικός του Γενικού Πρόξενου της Ελλάδας στη Τζέντα συγκαταλέγεται μεταξύ των τραυματιών.

Πρόκειται για Έλληνα αστυνομικό, ο οποίος σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, τραυματίστηκε ελαφρά.

Το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο ελληνική κυβερνητική πηγή, κάνει λόγο για τέσσερις ελαφρά τραυματίες, ανάμεσά τους ένας Έλληνας.

«Σημειώθηκε κάποιου είδους έκρηξη στο μη μουσουλμανικό νεκροταφείο στην Τζέντα. Υπάρχουν τέσσερις ελαφρά τραυματίες, μεταξύ των οποίων ένας Έλληνας», δήλωσε η κυβερνητική πηγή στο Reuters, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Γαλλικό ΥΠΕΞ: Άνανδρη επίθεση

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας ανέφερε ότι σημειώθηκε επίθεση στο κοιμητήριο κατά τη διάρκεια τελετής για την επέτειο της ανακωχής της 11ης Νοεμβρίου 1918, κάνοντας λόγο για αρκετούς τραυματίες.

«Η ετήσια τελετή για το τέλος του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου στο μη μουσουλμανικό κοιμητήριο της Τζέντα, με συμμετοχή γενικών προξένων, έγινε στόχος επίθεσης με εκρηκτικό μηχανισμό που προκάλεσε τραυματίες», ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Η Γαλλία καταδικάζει κατηγορηματικά αυτή την άνανδρη επίθεση που τίποτε δεν μπορεί να δικαιολογήσει», πρόσθεσε το γαλλικό ΥΠΕΞ, καλώντας τις σαουδαραβικές αρχές να ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση και να εντοπίσουν τους δράστες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή