CNN: Η κυβέρνηση Τραμπ «κρύβει» από τον Μπάιντεν τα μηνύματα ξένων ηγετών

CNN: Η κυβέρνηση Τραμπ «κρύβει» από τον Μπάιντεν τα μηνύματα ξένων ηγετών

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία στοίβα από μηνύματα που έστειλαν ξένοι ηγέτες στον εκλεγμένο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών έχει συσσωρευτεί στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, όμως η κυβέρνηση Τραμπ αρνείται να τα δώσει στον Τζο Μπάιντεν, αποκαλύπτει το CNN. 

Παραδοσιακά, το υπουργείο Εξωτερικών στηρίζει όλες τις επαφές του εκλεγμένου προέδρου, για αυτό και πολλές χώρες άρχισαν να στέλνουν εκεί τα μηνύματά τους για τον Μπάιντεν από το περασμένο Σαββατοκύριακο. Όμως, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αρνείται να αποδεχθεί τη νίκη του Μπάιντεν, δεκάδες μηνύματα παραμένουν μπλοκαρισμένα στο υπουργείο. 

Ο εκλεγμένος πρόεδρος έχει έρθει σε επαφή με ξένες κυβερνήσεις, χωρίς τη διαμεσολάβηση του υπουργείου Εξωτερικών, ενώ έχει μιλήσει τηλεφωνικά με ξένους ηγέτες όπως η Άνγκελα Μέρκελ της Γερμανίας και ο Τζάστιν Τρουντό του Καναδά. Όμως, καλείται να λειτουργήσει χωρίς την υποστήριξη στα logistics και στη μετάφραση που τυπικά παρέχει το κέντρο λειτουργείας του υπουργείου Εξωτερικών. «Θα προτιμούσαν να χρησιμοποιούν τους πόρους του υπουργείου Εξωτερικών», είπε στο CNN πηγή που έχει γνώση της κατάστασης που αντιμετωπίζει η ομάδα του Μπάιντεν. 

Καθώς κάποιοι ξένοι ηγέτες αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι το υπουργείο Εξωτερικών δεν θα τους βοηθήσει να έρθουν σε επαφή με τον εκλεγμένο πρόεδρο, πλέον αναζητούν τη βοήθεια πρώην διπλωματών της περιόδου Ομπάμα, προκειμένου να στείλουν τα συγχαρητήρια μηνύματά τους προς τον Μπάιντεν.  

Την Τρίτη, ο υπουργός Εξωτερικών  Μάικ Πομπέο αρνήθηκε  να αναγνωρίσει την εκλογική νίκη του Μπάιντεν, λέγοντας ότι «θα υπάρξει μια ομαλή μετάβαση σε μία δεύτερη κυβέρνηση Τραμπ».  

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή