Βρετανία: Συντροφικά μαχαιρώματα στο Λονδίνο

Βρετανία: Συντροφικά μαχαιρώματα στο Λονδίνο

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Βέτο στην αναβάθμιση του εκπροσώπου Τύπου του Βρετανού πρωθυπουργού, Λι Κέιν, φέρεται να έθεσε η σύντροφος του πρωθυπουργού, Κάρι Σίμοντς, υποστηρίζοντας ότι ο Τζόνσον χρειάζεται καλύτερες συμβουλές. Μετά την απόσυρση της πρότασης να μεταπηδήσει από το γραφείο Τύπου στο αξίωμα του προσωπάρχη της Ντάουνινγκ Στριτ, ο Κέιν παραιτήθηκε, προξενώντας ενθουσιασμό σε στελέχη του κόμματος. 

«Ενας έφυγε, ένας μένει», δήλωσε Βρετανός υπουργός στους Financial Times, αναφερόμενος στον στενό σύμμαχο του Κέιν, επικεφαλής των συμβούλων του πρωθυπουργού, Ντόμινικ Κάμινγκς. Και τα δύο αυτά στελέχη, ο Κέιν και ο Κάμινγκς, είχαν συνεισφέρει στην εκστρατεία για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση, μέσω της οποίας εκπληρώθηκαν οι πρωθυπουργικές φιλοδοξίες του Τζόνσον. 

Καθώς πλησιάζει η λήξη της μεταβατικής περιόδου και η Βρετανία βρίσκεται ενώπιον των δυσμενών συνεπειών της διατάραξης της εμπορικής σχέσης με την Ε.Ε., επικρατεί ανησυχία για τους χειρισμούς της Ντάουνινγκ Στριτ. Κυρίως, όμως, η δυσφορία αφορά τη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού, από τον οποίο έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 50.000 Βρετανοί. 

Η αρχική υποτίμηση του προβλήματος από τον Τζόνσον, κατόπιν συμβουλών του Κάμινγκς, οδήγησε σε πολύ μεγάλη διασπορά στην κοινότητα, ενώ μεταξύ εκείνων που νόσησαν στη διάρκεια του πρώτου κύματος ήταν ο Τζόνσον και ο Κάμινγκς. 

«Την ημέρα που η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα της Ευρώπης με 50.000 νεκρούς και ο λαός ανέχεται ακόμη μία ημέρα lockdown, στην κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον τσακώνονται σαν τους αρουραίους για τις καρέκλες», δήλωσε ο επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος, Κιρ Στάρμερ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή