Αυστρία: Ετοιμάζεται να κλείσει τα σχολεία

Αυστρία: Ετοιμάζεται να κλείσει τα σχολεία

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μία προσπάθεια να βάλει φρένο στην ταχύτατη εξάπλωση του νέου κορωνοϊού η Αυστρία θα προχωρήσει σε κλείσιμο των σχολείων, ενώ θα ενισχύσει περαιτέρω τα περιοριστικά μέτρα, όπως μετέδωσε σήμερα ο ειδησεογραφικός ιστότοπος OE24.

Η κυβέρνηση αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσει τα νέα μέτρα αύριο Σάββατο, προσθέτει ο ιστότοπος.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο τομέας της λιανικής θα παραμείνει σε μεγάλο βαθμό ανοιχτός, με εξαίρεση τα εμπορικά κέντρα όπου μπορούν να συγκεντρωθούν μεγάλα πλήθη.

Ανησυχία και στη Γερμανία 

Στη Γερμανία την ίδια ώρα κυβέρνηση και τοπικές αρχές παλεύουν να κρατήσουν ανοιχτά τα σχολεία, αν και έχει αυξηθεί αισθητά ο αριθμός των μαθητών που βρίσκονται σε καραντίνα. Σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδίας Διδασκόντων, που μεταδίδει η Deutsche Welle, o αριθμός μαθητών σε καραντίνα υπερβαίνει πλεόν τους 300.000 ενώ τον Σεπτέμβριο ήταν κοντά στις 50.000.

«Λόγω της αύξησης των κρουσμάτων ολοένα και περισσότερα σχολεία αναγκάζονται να κλείσουν», δηλώνει στο γερμανικό Τύπο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Διδασκόντων Χάινς Πέτερ Μάιντινγκερ: «Στα σχολεία βιώνουμε ένα λοκντάουν σε δόσεις», τονίζει αναφερόμενος στο σταδιακό κλείσιμο των σχολείων. Ταυτόχρονα ο πρόεδρος της ομοσπονδίας επικρίνει ότι οι πολιτικά αρμόδιοι έχουν αφήσει τις αποφάσεις στα χέρια των υγειονομικών αρχών και υπογραμμίζει: «Μόνο και μόνο για να μην κλείσουν τα σχολεία σχεδόν σε όλα τα κρατίδια της χώρας έχει ανασταλεί η εφαρμογή σχεδίων αντιμετώπισης της πανδημίας, όπως για παράδειγμα ο περιορισμός του αριθμού μαθητών κάθε τάξης στο μισό». Ο Χάινς Πέτερ Μάιτινγκερ εκφράζει την ελπίδα ότι θα αποφευχθεί το κλείσιμο των σχολείων σε ολόκληρη της χώρα: «Για να γίνει αυτό θα πρέπει όταν σημειώνεται έξαρση κρουσμάτων να εφαρμόζονται αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας, οι κανόνες αποστασιοποίησης, ο περιορισμός του αριθμού μαθητών και σε κάθε τάξη και το μάθημα εκ περιτροπής».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή