Δεν υπάρχει σχέδιο, μόνο μάχη επιβίωσης

Δεν υπάρχει σχέδιο, μόνο μάχη επιβίωσης

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Τετάρτη, ο πρόεδρος Τραμπ πίεσε τους συμβούλους του να του πουν αν οι τοπικές Βουλές και Γερουσίες που ελέγχονται από Ρεπουμπλικανούς σε πολιτείες-κλειδιά μπορούν να ορίσουν Ρεπουμπλικανούς εκλέκτορες ώστε να αλλάξει η σύνθεση του Κολεγίου των Εκλεκτόρων και να εξασφαλίσει την επανεκλογή του. Πηγές που ενημερώθηκαν για το περιεχόμενο της συζήτησης είπαν ότι δεν ήταν αναλυτική, ούτε καν σοβαρή. Επίσης, δεν ήταν ενδεικτική κάποιας εμμονής του Τραμπ να παραμείνει στον Λευκό Οίκο. «Το ξέρει ότι τελείωσε», είπε ένας σύμβουλος. Αλλά, αντί να το παραδεχθεί, προτιμάει να κυκλοφορεί το ένα απίθανο σενάριο μετά το άλλο, καθώς σκέφτεται το αβέβαιο μέλλον του μετά τον Λευκό Οίκο. 

Σύμβουλοι και άτομα του περιβάλλοντός του λένε ότι δεν υπάρχει κάποια μεγάλη στρατηγική, ο Τραμπ απλώς προσπαθεί να επιβιώσει από μέρα σε μέρα και να δει για πόσο μπορεί να συνεχίσει να αρνείται την ήττα, κρατώντας τους υποστηρικτές του στο πλευρό του, έτοιμους για τη συνέχεια. Ο πρόεδρος επιμένει ότι πραγματικά κέρδισε στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, αλλά δεν είναι σαφές αν το πιστεύει. Αντί να ζητάει νέα καταμέτρηση των ψήφων, διατυπώνει εξωφρενικούς ισχυρισμούς που βασίζονται σε ιντερνετικές θεωρίες συνωμοσίας. Παραδείγματος χάριν, την Πέμπτη είπε ότι οι συσκευές καταμέτρησης της εταιρείας Dominion μετέφεραν εκατοντάδες χιλιάδες δικές του ψήφους στον Τζο Μπάιντεν, όπως μετέδωσε το περιθωριακό κανάλι ΟΑΝΝ. Ακόμη και οι υποστηρικτές του είπαν ότι ο ισχυρισμός αυτός είναι γελοίος, ενώ η αρμόδια ομοσπονδιακή υπηρεσία ανακοίνωσε ότι τίποτα τέτοιο δεν συνέβη. 

Ολα αυτά ταιριάζουν με το αγαπημένο χόμπι του Τραμπ, που δεν είναι άλλο από το να δημιουργεί αναστάτωση και να παρακολουθεί τον απόηχό της. Το επόμενο βήμα του είναι να ανακοινώσει ότι θα είναι ξανά υποψήφιος το 2024, για να κρατήσει σε εγρήγορση τους υποστηρικτές του και να κλείσει κάποιο καλό συμβόλαιο για τα απομνημονεύματά του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή