Αιθιοπία: Το Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση εναντίον δύο αεροδρομίων

Αιθιοπία: Το Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση εναντίον δύο αεροδρομίων

57" χρόνος ανάγνωσης

Το Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο του Τιγκρέ (TPLF) ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για τη χθεσινοβραδινή επίθεση με ρουκέτες εναντίον δύο αεροδρομίων στην Αμχάρα της Αιθιοπίας, η οποία γειτονεύει με τη βόρεια πολιτεία Τιγκρέ, όπου ομοσπονδιακά στρατεύματα μάχονται εναντίον τοπικών δυνάμεων.

Το TPLF προειδοποίησε για νέες επιθέσεις εναντίον της γειτονικής Ερυθραίας.

Oι ρουκέτες που ερρίφθησαν εναντίον δύο αεροδρομίων στην Αιθιοπία ήταν σε αντίποινα για τις πρόσφατες αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση στην Τιγκρέ και είχαν στόχο στρατιωτικές βάσεις, ανακοίνωσε νωρίτερα η κυβέρνηση της Τιγκρέ.

Το αεροδρόμιο στο Γκοντάρ της πολιτείας Αμχάρα της Αιθιοπίας, η οποία γειτονεύει με την Τιγκρέ, καταστράφηκε, ενώ μια άλλη ρουκέτα που εκτοξεύτηκε εναντίον του αεροδρομίου Μπαχίρ Νταρ έχασε τον στόχο της, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις συγκρούσεις αφότου ο πρωθυπουργός της Αιθιοπίας, Άμπι Άχμεντ, ανέπτυξε τον στρατό εναντίον των καλά εκπαιδευμένων τοπικών στρατευμάτων την 4η Νοέμβριου, αφού τα κατηγόρησε ότι επιτέθηκαν σε ομοσπονδιακή στρατιωτική βάση.

Τα Ηνωμένα Έθνη, η Αφρικανική Ένωση και άλλοι οργανισμοί ανησυχούν ότι οι εχθροπραξίες μπορεί να επεκταθούν και σε άλλα τμήματα του δεύτερου πολυπληθέστερου κράτους της μαύρης ηπείρου και να αποσταθεροποιήσουν ολόκληρο το Κέρας της Αφρικής.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP