Ουγγαρία – Πολωνία: Προς άσκηση βέτο στον προϋπολογισμό της Ε.Ε.

Ουγγαρία – Πολωνία: Προς άσκηση βέτο στον προϋπολογισμό της Ε.Ε.

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ουγγαρία θα προβάλει βέτο στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό 2021-2027 και στο σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της επιδημίας του κορωνοϊού, εκτός και αν οι ευρωπαίοι εταίροι της Βουδαπέστης αναθεωρήσουν την ρήτρα που εξαρτά την εκταμίευση των ευρωπαϊκών πόρων με τον σεβασμό του κράτους δικαίου από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της ουγγρικής κυβέρνησης.

Στην Βαρσοβία, ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι η Πολωνία οφείλει επίσης να ασκήσει βέτο και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι θα ακολουθήσει το παράδειγμα του Oύγγρου ομολόγου του Βίκτορ Ορμπάν.

Νωρίτερα, η ιστοσελίδα portfolio.hu έγραψε ότι η γερμανική προεδρία θα ζητήσει εντός της ημέρας από τα κράτη μέλη να διατυπώσουν την πολιτική τους άποψη για την εφαρμογή της αρχής της αιρεσιμότητας στην εκταμίευση των ευρωπαϊκών πόρων και ότι η ουγγρική κυβέρνηση θα προβάλει βέτο τόσο στον πολυετή ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, όσο και στο σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης απέναντι στην επιδημία του κορωνοϊού και τις οικονομικές της επιπτώσεις στην Ενωση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή