Γερμανία: Εξετάζονται σκληρότερα μέτρα πριν τα Χριστούγεννα

Γερμανία: Εξετάζονται σκληρότερα μέτρα πριν τα Χριστούγεννα

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και οι ηγέτες των ομόσπονδων κρατιδίων αναμένεται να ανκοινώσουν σήμερα την επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων, σε μία προσπάθεια ανάσχεσης του δεύτερου κύματος της πανδημίας πριν τα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με ένα προσχέδιο των μέτρων, το οποίο αναλύει το πρακτορείο Reuters, μεταξύ άλλων εξετάζεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία, η λήψη δραστικών μέτρων για τον περιορισμό των συναθροίσεων σε σπίτια, ενώ θα τεθεί και το ζήτημα του τερματισμού των ιδιωτικών πάρτι τις επόμενες εβδομάδες.

Σημειώνεται πως η Γερμανία επέβαλε στις αρχές του μήνα «μερικό lockdown», με το οποίο έκλεισαν μπαρ και εστιατόρια.

Στο κείμενο, που επικαλείται το Reuters, αναφέρεται πως οι νέες μολύνσεις δεν αυξάνονται πλέον εκθετικά, με τη Γερμανία να αναμένει τη σταδιακή μείωση του κύματος μετά τον χειμώνα και την έναρξη των εμβολιασμών.

Σύμφωνα με τις προτάσεις, οι οποίες δεν έχουν οριστικοποιηθεί, οι δημόσιες συναθροίσεις θα είναι εφικτές μόνο για άτομα του ίδιου νοικοκυριού με τη συμμετοχή έως δύο ατόμων για άτομα εκτός του στενού αυτού κύκλου, θα καταστεί υποχρεωτική η χρήση μάσκας για όλες τις τάξεις των σχολείων, ενώ οι ευπαθείς ομάδες θα μπορούν να προμηθεύονται μία φορά την εβδομάδα μάσκα τύπου FFP2.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή