Η διοίκηση Τραμπ «τρέχει» τις διαδικασίες για γεωτρήσεις στην Αρκτική

Η διοίκηση Τραμπ «τρέχει» τις διαδικασίες για γεωτρήσεις στην Αρκτική

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διοίκηση Τραμπ θα καλέσει, πριν από την άφιξη του Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο, τις πετρελαϊκές εταιρίες να υποβάλουν αίτηση για δραστηριότητες εκμετάλλευσης κοιτασμάτων πετρελαίου στο Εθνικό Καταφύγιο Άγριας Ζωής της Αρκτικής στην Αλάσκα, όπου ζουν πολικές αρκούδες.

Σε έγγραφο που πρόκειται να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως των ΗΠΑ την Τρίτη και το οποίο περιήλθε σε γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου, το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικών ζητεί από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες να ενημερώσουν, εντός 30 ημερών, για ποια οικόπεδα της μεγαλύτερης προστατευόμενης φυσικής περιοχής της χώρας θα ήθελαν να υποβάλουν αίτηση για άδεια εκχώρησης.

Η εκστρατεία Τραμπ τροποποίησε την αγωγή της στην Πενσιλβάνια

Στο μεταξύ, η εκστρατεία επανεκλογής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εγκατέλειψε την Κυριακή ένα μεγάλο μέρος της αγωγής της, που είχε ως στόχο την παρεμπόδιση της Πενσιλβάνια, αναφορικά με την επικύρωση του αποτελέσματος της προεδρικής εκλογής, επικεντρώνοντας τη νομική στόχευση της υπόθεσης μόνο σε ένα μικρό αριθμό ψηφοδελτίων.

Σε μία τροποποιημένη αγωγή που κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο, η εκστρατεία επανεκλογής του Τραμπ, εγκατέλειψε τον ισχυρισμό της ότι οι εκλογικοί αξιωματούχοι παρανόμως, εμπόδισαν παρατηρητές από την παρακολούθηση της διαδικασίας καταμέτρησης των επιστολικών ψήφων στη Φιλαδέλφεια και το Πίτσμπεργκ.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή