Κομισιόν: Σχεδιάζει αύξηση των offshore αιολικών κατά 250%

Κομισιόν: Σχεδιάζει αύξηση των offshore αιολικών κατά 250%

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση της δυναμικότητας των offshore αιολικών πάρκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Βόρεια Θάλασσα, τη Βαλτική, τον Ατλαντικό, τη Μεσόγειο και τον Εύξεινο Πόντο κατά 250% προβλέπει σχέδιο το οποίο καταρτίζει η Κομισιόν. 

Άλλωστε, και στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε φέτος ότι πρόθεσή του είναι τα υπεράκτια αιολικά πάρκα να παράγουν μέσα σε μία δεκαετία αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για να  καλύψουν τις ανάγκες κάθε νοικοκυριού στη χώρα. 

Τόσο το Ηνωμένο Βασίλειο όσο και η ΕΕ προσπαθούν να έρθουν πιο κοντά στο στόχο για μηδενικές εκπομπές ρύπων έως το 2050 καθώς και να πρωτοστατήσουν στις καινοτομίες που θα φέρουν τις επιχειρήσεις τους στην πρώτη γραμμή ενός κλάδου που αναπτύσσεται, σημειώνει ο Guardian. 

Αυτή τη στιγμή, η συνολική παραγωγική δυναμικότητα των offshore αιολικών πάρκων διαμορφώνεται στα 23 GW, τα οποία προέρχονται από 5.047 συνδεδεμένες σε δίκτυο ανεμογεννήτριες σε 12 χώρες. 

Σύμφωνα με τη στρατηγική της Κομισιόν, οι 27 χώρες της ΕΕ θα επιτύχουν δυναμικότητα 60 GW έως το 2030 και 300 GW έως το 2050, με τη Γερμανία να αυξάνει σημαντικά τις επενδύσεις της στον κλάδο. 

Για να επιτευχθούν οι στόχοι αυτοί, η δυναμικότητα των offshore θα πρέπει να 25πλασιαστεί, κάτι που υπολογίζεται ότι θα απαιτήσει επενδύσεις έως 789 δισ. ευρώ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT