Πώς η πανδημία αύξησε τη ζήτηση για πλαστικές επεμβάσεις

Πώς η πανδημία αύξησε τη ζήτηση για πλαστικές επεμβάσεις

1' 36" χρόνος ανάγνωσης

Δεν είναι μόνο οι εταιρείες με υπηρεσίες τηλεδιασκέψεων που έχουν απογειωθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας και των lockdown. Τα κέντρα αισθητικής και οι πλαστικοί χειρουργοί βλέπουν επίσης την πελατεία τους να αυξάνεται ταχύτατα. 

Τι είναι αυτό που ξαφνικά στέλνει στα ύψη τη ζήτηση για λίφτινγκ, θεραπείες ανανέωσης κυττάρων και γέμισμα χειλιών; Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MarketWatch είναι δύο οι καθοριστικοί παράγοντες: Οι συχνές βιντεοκλήσεις σε πλατφόρμες όπως το Zoom, αλλά και ο περισσότερος χρόνος, που περνάμε στο σπίτι και επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους να αναρρώσουν από μία επέμβαση μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα. 

Η Elite Aesthetics, ένα medspa στη Μασαχουσέτη, έχει δει τα ραντεβού να αυξάνονται 20% σε σχέση με πέρυσι. «Περισσότεροι από ποτέ ενδιαφέρονται για τις θεραπείες μας. Καθώς οι συναντήσεις στο Zoom γίνονται μέρος της ρουτίνας μας, βλέπουμε πολύ περισσότερο τη αντανάκλασή μας σε καθημερινή βάση» εξηγεί στο MarketWatch η ιδρύτρια της Elite Aesthetics, Δρ. Τζόελ Λίμαν.  «Πριν από την πανδημία  δεν ήταν καθόλου συνηθισμένο να βλέπουμε την αντανάκλασή μας τόσο συχνά, αφού περνούσαμε πάρα πολλές ώρες στο γραφείο μας ή έξω» προσθέτει.

Πρόσφατη μελέτη στο περιοδικό Facial Plastic Surgery & Aesthetic Medicine κατέγραψε ραγδαία αύξηση του αριθμού των ασθενών που ανέφεραν την εμφάνισή τους στο Zoom ως την αιτία, που τους ώθησε να αναζητήσουν τη βοήθεια ειδικών. Το σχήμα της μύτης και οι ρυτίδες ήταν αυτά τα οποία απασχολούσαν περισσότερο τους συγκεκριμένους ανθρώπους, με τους συντάκτες της μελέτης να περιγράφουν το φαινόμενο ως Zoom Dysmorphia. 

Η αύξηση της ζήτησης για αισθητικές επεμβάσεις καταγράφετα και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Η Βρετανική Ένωση Πλαστικής Χειρουργικής ανακοίνωσε ότι τα μέλη της έχουν δει τη ζήτηση για ραντεβού (ψηφιακά) από ενδιαφερόμενους για πλαστικές επεμβάσεις να αυξάνεται κατά περισσότερο από 100% κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Η κλινική Cadogan Clinic στο κεντρικό Λονδίνο ανέφερε ότι οι αισθητικές επεμβάσεις διπλασιάστηκαν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά επίπεδα. Η μεγαλύτερη αύξηση κατεγράφη στις επεμβάσεις στο πρόσωπο (δεκαπλασιάστηκε η ζήτηση).