Ιαπωνία: Ρομποτάκια στη μάχη τήρησης των μέτρων κατά του κορωνοϊού (βίντεο)

Ιαπωνία: Ρομποτάκια στη μάχη τήρησης των μέτρων κατά του κορωνοϊού (βίντεο)

Ευγενικές συστάσεις από τα Robovie, για την αποφυγή εντάσεων

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρομποτάκια ύψους ενός μέτρου ρίχνει η Ιαπωνία στη μάχη συμμόρφωσης των πολιτών στα μέτρα κατά του κορωνοϊού σε δημόσιους χώρους, αντί της υποχρέωσης προσωπικού ασφαλείας να ζητεί από τους πολίτες να τηρούν τις αποστάσεις και να φορούν τις μάσκες τους.

Τα πειραματικά «Robovie» φαίνονται σε βίντεο που ανήρτησε και το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC από το πρακτορείο Reuters να πλησιάζουν διακριτικά τους πολίτες και με περισσή ευγένεια, χαρακτηριστική άλλωστε των Ιαπώνων, να λένε: «Συγγνώμη για την ενόχληση, αλλά μήπως θα μπορούσατε να φορέσετε τη μάσκα σας;»

Τα ρομποτάκια αυτά όχι μόνο κινούνται και εκφράζονται αυτόνομα, αλλά διαθέτουν και τρισδιάστατους αισθητήρες και κάμερες ώστε να εντοπίζουν όσους δεν φορούν μάσκα ή δεν τηρούν τις αποστάσεις.

Με τον τρόπο αυτό οι δημιουργοί των φιλικών ρομπότ ελπίζουν στην αποφυγή εντάσεων που τυχόν προκαλούν αντίστοιχες συστάσεις από ανθρώπους.

Πηγή: ABC News

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή