Εμβόλιο Moderna: Ο άγνωστος ρόλος της Ντόλι Πάρτον

Εμβόλιο Moderna: Ο άγνωστος ρόλος της Ντόλι Πάρτον

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ενθουσιασμό έγινε δεκτή σε όλο τον κόσμο η ανακοίνωση της Moderna ότι το πειραματικό εμβόλιό της για τον κορωνοϊό έχει αποτελεσματικότητα σχεδόν 95%. Αυτό που λίγοι φαντάζονται όμως, είναι ο κρυφός ρόλος τον οποίο έπαιξε η Ντόλι Πάρτον στη δημιουργία του εμβολίου. 

Το είδωλο της κάουντρι μουσικής είχε δωρίσει τον Απρίλιο 1 εκατομμύριο δολάρια στην έρευνα για το εμβόλιο της Moderna, καθώς ο φίλος της, δρ Νάζι Αμπουμράντ του Vanderbilt Institute for Infection, Immunology and Inflammation της μίλησε για τη «συναρπαστική πρόοδο». Ο Αμπουμράντ και η 74χρονη τραγουδίστρια έγιναν φίλοι έπειτα από ένα τροχαίο ατύχημα που είχε το 2014 η Πάρτον, για το οποίο νοσηλεύτηκε στο Vanderbilt. 

«Είμαι σίγουρη ότι πολλά, πολλά εκατομμύρια δολάρια από πολλούς ανθρώπους διατέθηκαν σε αυτό το ταμείο της έρευνας, αλλά ένιωσα πολύ υπερήφανη που συμμετείχα σε αυτό το μικρό σπόρο χρημάτων, ο οποίος ελπίζω ότι θα μεγαλώσει και θα γίνει κάτι σπουδαίο και θα βοηθήσει να γιατρευτεί αυτός ο κόσμος. Ένας Θεός ξέρει πόσο το χρειαζόμαστε!», είπε η Πάρτον στο BBC. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή