Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τους 250.000 οι νεκροί στις ΗΠΑ

Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τους 250.000 οι νεκροί στις ΗΠΑ

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις ΗΠΑ ξεπεράστηκε χθες Τετάρτη το όριο των 250.000 θανάτων λόγω της COVID-19, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Η χώρα -όπου τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξάνονται ξανά με ραγδαίο ρυθμό τις τελευταίες εβδομάδες- έχει υποστεί μακράν το βαρύτερο πλήγμα στον πλανήτη από την πανδημία. Την ακολουθούν σε αριθμούς θυμάτων η Βραζιλία και η Ινδία.

Με πάνω από 11 εκατομμύρια μολύνσεις, οι ΗΠΑ μετρούν σχεδόν το ένα στα πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα παγκοσμίως.

Η χώρα καταγράφει καθημερινά πάνω από χίλιους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 τις δύο τελευταίες εβδομάδες. Αντιμέτωπες με τη νέα έξαρση της πανδημίας, οι αρχές σε πολλές πολιτείες και μητροπόλεις επιβάλλουν εκ νέου περιοριστικά μέτρα, φοβούμενες τα χειρότερα καθώς έρχεται η γιορτή των Ευχαριστιών, που η παράδοση θέλει να τιμάται με μεγάλες οικογενειακές συγκεντρώσεις και συνήθως συνεπάγεται κύμα μετακινήσεων σε όλη τη χώρα.

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης έδωσε έτσι εντολή σε μπαρ και εστιατόρια να κλείνουν στις 22:00 και αναστέλλει ξανά τις παραδόσεις μαθημάτων διά ζώσης στα σχολεία από σήμερα Πέμπτη. Οι δημοτικές αρχές στο Σικάγο, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, συνέστησαν στους κατοίκους να μείνουν σπίτι, να μη βγαίνουν παρά μόνο αν είναι απολύτως απαραίτητο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή