ΚΟΣΜΟΣ

Και άλλοι Τραμπ μπαίνουν στην πολιτική

kai-alloi-tramp-mpainoyn-stin-politiki-561166264

Μπορεί η προσπάθεια του Αμερικανού προέδρου να προσβάλει νομικά το αποτέλεσμα των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου να πέφτουν στο κενό (η επανακαταμέτρηση στη Τζόρτζια επιβεβαίωσε τη νίκη του Τζο Μπάιντεν), όμως όλα δείχνουν ότι το όνομα Τραμπ δεν πρόκειται να εξαφανιστεί από την πολιτική σκηνή. 

Οι πολιτικοί αναλυτές προβλέπουν ότι το όνομα αυτό θα βρεθεί τα επόμενα χρόνια ξανά στα ψηφοδέλτια, είτε γιατί ο Ντόναλντ Τραμπ θα διεκδικήσει μία δεύτερη θητεία στο Λευκό Οίκο το 2024, είτε γιατί κάποιος από την επόμενη γενιά της οικογένειας θα θελήσει να μπει στον πολιτικό στίβο. Οι «υποψηφιότητες» άλλωστε, είναι αρκετές: Η κόρη του προέδρου και στενή σύμβουλός του, Ιβάνκα Τραμπ, θα είναι σύντομα άνεργη και εκτιμάται ότι στρέφει το βλέμμα της προς την πολιτική, ο σύζυγός της Τζάρεντ Κούσνερ έχει ανεβάσει ιδιαίτερα το δικό του πολιτικό προφίλ καθώς διετέλεσε σύμβουλος του πεθερού του σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, και ο μεγαλύτερος γιος του, Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ φημολογείται ότι έχει παρόμοιες βλέψεις. 

Όμως, όλα δείχνουν ότι κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας Τραμπ τους… πρόλαβε. Πρόκειται για την Λάρα Τραμπ, σύζυγο του δεύτερου γιου του Αμερικανού προέδρου, Έρικ, η οποία λέγεται ότι θα είναι υποψήφια για τη Γερουσία στη Β. Καρολίνα. 

φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ
φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Όπως αποκάλυψαν οι New York Times, επικαλούμενοι τρία πρόσωπα του περιβάλλοντός της, η Λάρα Τραμπ δηλώνει σε συνεργάτες της ότι σκέφτεται να είναι υποψήφια το 2022 στην ιδιαίτερη πατρίδα της. 

Η 38χρονη νύφη του Τραμπ είναι μία πρώην personal trainer και παραγωγός της τηλεόρασης. Το 2014 παντρεύτηκε τον Έρικ και τα τελευταία χρόνια έγινε το πρόσωπο του της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ στο διαδίκτυο. 

«Είναι πολύ χαρισματική, καταλαβαίνει καλά την πολιτική που έχει να κάνει με τον κόσμο και έχει ένα φυσικό ένστικτο στα θέματα αυτά. Ειδικά στη Β. Καρολίνα, είναι πασίγνωστη και ο κόσμος τη γνωρίζει. Δούλεψε πολύ σκληρά στην προεκλογική εκστρατεία και συμμετείχε ιδιαίτερα σε πολλές αποφάσεις καθ’  όλη τη διάρκεια», είπε στους New York Times η Μερσέντες Σλαπ, σύμβουλος του Τραμπ. 

Το σίγουρο είναι ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα αποχωρίσει από το Λευκό Οίκο στις 20 Ιανουαρίου και τα μέλη της οικογένειάς του ετοιμάζονται ήδη για την επόμενη ημέρα. Τα ονόματα της Ιβάνκα και του Ντόναλντ Τζούνιορ «παίζουν» για διάφορες θέσεις, από τη δημαρχία της Νέας Υόρκης έως την προεδρία των ΗΠΑ. Και βέβαια, μία νέα υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ το 2024, όταν θα είναι 78 χρόνων, δεν μπορεί να αποκλεισθεί. Ο μόνος που δεν έχει πολιτικές βλέψεις φαίνεται να είναι ο Έρικ, ο οποίος διοικούσε την  Trump Organization μαζί με τον αδερφό του, όσο ο πατέρας τους βρισκόταν στο Λευκό Οίκο. Αυτό σημαίνει ότι το πεδίο είναι ελεύθερο για τη σύζυγό του.