ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Αξιωματούχος της Τζόρτζια: Οι αριθμοί δεν λένε ψέματα, ο Τραμπ έχασε

Αξιωματούχος της Τζόρτζια: Οι αριθμοί δεν λένε ψέματα, ο Τραμπ έχασε

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν κέρδισε τις ψήφους των εκλεκτόρων της Τζόρτζια, δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος της τοπικής κυβέρνησης αφότου πραγματοποιήθηκε επανακαταμέτρηση και έλεγχος των ψήφων μετά την οριακή νίκη του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν. 

«Όπως και άλλοι Ρεπουμπλικανοί, είμαι απογοητευμένος, ο υποψήφιός μας δεν κέρδισε τις ψήφους των εκλεκτόρων της Τζόρτζια», ανέφερε ο Μπραντ Ράφενσπέργκερ, ο οποίος δήλωσε περήφανος υποστηρικτής του Τραμπ. «Υποστηρίζω το μότο ότι οι αριθμοί δεν λένε ψέματα. Ως υπουργός Εσωτερικών της πολιτείας, πιστεύω ότι οι αριθμοί που παρουσιάσαμε σήμερα είναι σωστοί».

Σημειώνεται ότι ο Τζο Μπάιντεν γίνεται σήμερα 78 ετών, ακριβώς δύο μήνες πριν από την άφιξή του στον Λευκό Οίκο όπου θα διαδεχθεί τον Τραμπ.

Ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα θα ορκιστεί στις 20 Ιανουαρίου 2021 και θα γίνει ο μεγαλύτερος σε ηλικία πρόεδρος στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το επιτελείο του δεν ανακοίνωσε καμία ιδιαίτερη εκδήλωση για τα γενέθλιά του.

Το σημερινό πρόγραμμα του Τζο Μπάιντεν περιλαμβάνει μια συνάντηση στο προπύργιό του στην Ουάσινγκτον, στο Ντελαγουέρ, με τη Νάνσι Πελόζι, πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων και τον Τσακ Σούμερ, επικεφαλής της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία.

Πηγή: Reuters, AFP, ΑΠΕ – ΜΠΕ