Μειώνονται οι επιλογές του Τραμπ – Το Μίσιγκαν επικυρώνει τη νίκη Μπάιντεν
ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2020

Μειώνονται οι επιλογές του Τραμπ – Το Μίσιγκαν επικυρώνει τη νίκη Μπάιντεν

1' 4" χρόνος ανάγνωσης

Ο Ντόναλντ Τραμπ βρέθηκε αντιμέτωπος με ακόμη μια αποτυχία στην προσπάθειά του να ανατρέψει την ήττα του στις αμερικανικές εκλογές καθώς οι νομικές αρχές του Μίσιγκαν δήλωσαν ότι δεν θα μπουν στη διαδικασία να αναιρέσουν τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στην πολιτεία.

Δύο Ρεπουμπλικανοί νομοθέτες υποσχέθηκαν να ακολουθήσουν την «κανονική διαδικασία» σε ό,τι αφορά την επικύρωση των ψήφων κατόπιν συνάντησης στον Λευκό Οίκο.

Χθες Παρασκευή, το αποτέλεσμα στην Τζόρτζια, όπου επικράτησε με οριακή διαφορά ο Τζο Μπάιντεν, επέφερε άλλο ένα πλήγμα στο εγχείρημα του Τραμπ.

Ο Μπάιντεν πρόκειται να αναλάβει τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου και πρόκειται να γίνει ο 46ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η επικράτησή του στο Σώμα των Εκλεκτόρων, το οποίο καθορίζει και τον νικητή των εκλογών, φαίνεται να είναι 306 ψήφους έναντι 232 που συγκεντρώνει ο Τραμπ – δηλαδή πολύ παραπάνω από τις 270 που απαιτούνται για τη νίκη. Επιπλέον, το προβάδισμά του στις ψήφους των πολιτών είναι πάνω από 5,9 εκατομμύρια.

Την Παρασκευή, ο κ. Τραμπ, ο οποίος έχει κάνει λίγες δημόσιες εμφανίσεις από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, ισχυρίστηκε για άλλη μια φορά ψευδώς ότι είναι ο νικητής.

«Παρεμπιπτόντως, νίκησα», ανέφερε, κατά τη διάρκεια ανακοίνωσής του σχετικά με την κοστολόγηση των φαρμάκων.

Σημειώνεται ότι έχει ισχυριστεί χωρίς στοιχεία πως υπήρξε εκλογική απάτη σε βάρος του.

Πηγή: BBC