Ανήσυχη η Μέρκελ για την προμήθεια του εμβολίου στις φτωχότερες χώρες

Ανήσυχη η Μέρκελ για την προμήθεια του εμβολίου στις φτωχότερες χώρες

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανησυχία της εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ για τη βραδύτητα των συνομιλιών σε ό,τι αφορά την προμήθεια του εμβολίου κατά της Covid-19 στις φτωχότερες χώρες.

Μιλώντας στο κλείσιμο της διαδικτυακής συνόδου κορυφής της G20, η κ. Μέρκελ είπε: «Θα δούμε τώρα με τη Συμμαχία των Εμβολίων όταν ξεκινήσουν αυτές οι διαπραγματεύσεις, γιατί ανησυχώ που ακόμη δεν έχει γίνει τίποτα».

Η καγκελάριος υπογράμμισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες πλούσιες χώρες είχαν ήδη υπογράψει συμφωνίες με φαρμακευτικές εταιρείες για να εξασφαλίσουν την προμήθειά τους με εμβόλια.

G20: «Κάθε δυνατή προσπάθεια» για δίκαιη διανομή του εμβολίου

Υπενθυμίζεται ότι η G20 δεσμεύτηκε την Κυριακή να καταβάλει «κάθε δυνατή προσπάθεια» για να εξασφαλίσει τη δίκαιη διανομή των εμβολίων κατά της Covid-19 σε όλο τον κόσμο και να υποστηρίξει τις φτωχές χώρες των οποίων οι οικονομίες έχουν καταστραφεί από την κρίση.

Η G20 κάλεσε επίσης το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να συνεχίσει να διερευνά πρόσθετα εργαλεία που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τα μέλη του καθώς εξελίσσεται η κρίση.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή