ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Ανήσυχη η Μέρκελ για την προμήθεια του εμβολίου στις φτωχότερες χώρες

Ανήσυχη η Μέρκελ για την προμήθεια του εμβολίου στις φτωχότερες χώρες

Την ανησυχία της εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ για τη βραδύτητα των συνομιλιών σε ό,τι αφορά την προμήθεια του εμβολίου κατά της Covid-19 στις φτωχότερες χώρες.

Μιλώντας στο κλείσιμο της διαδικτυακής συνόδου κορυφής της G20, η κ. Μέρκελ είπε: «Θα δούμε τώρα με τη Συμμαχία των Εμβολίων όταν ξεκινήσουν αυτές οι διαπραγματεύσεις, γιατί ανησυχώ που ακόμη δεν έχει γίνει τίποτα».

Η καγκελάριος υπογράμμισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες πλούσιες χώρες είχαν ήδη υπογράψει συμφωνίες με φαρμακευτικές εταιρείες για να εξασφαλίσουν την προμήθειά τους με εμβόλια.

G20: «Κάθε δυνατή προσπάθεια» για δίκαιη διανομή του εμβολίου

Υπενθυμίζεται ότι η G20 δεσμεύτηκε την Κυριακή να καταβάλει «κάθε δυνατή προσπάθεια» για να εξασφαλίσει τη δίκαιη διανομή των εμβολίων κατά της Covid-19 σε όλο τον κόσμο και να υποστηρίξει τις φτωχές χώρες των οποίων οι οικονομίες έχουν καταστραφεί από την κρίση.

Η G20 κάλεσε επίσης το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να συνεχίσει να διερευνά πρόσθετα εργαλεία που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τα μέλη του καθώς εξελίσσεται η κρίση.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP