ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

«Καμπανάκι» ECDC για την πρόωρη άρση του lockdown

«Καμπανάκι» ECDC για την πρόωρη άρση του lockdown

Για τους κινδύνους της πρόωρης άρσης των περιοριστικών μέτρων στη Γηραιά Ήπειρο προειδοποιεί το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Ειδικά στη Γερμανία, οι υποστηρικτές της συζήτησης σχετικά με την παράταση και αυστηροποίηση του μερικού lockdown τονίζουν ότι μπορούν να στηρίζονται και στο ECDC.

Σύμφωνα με υπολογισμούς του εν λόγω Κέντρου, τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, τα οποία ισχύουν σήμερα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, δεν επαρκούν για τη μείωση του δείκτη μεταδοτικότητας Rt πριν από τα Χριστούγεννα. Αυτό περιλαμβάνει επίσης την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας.

Σε σχετική έκθεσή του, το ECDC προσομοιώνει πώς θα μπορούσαν να εξελιχθούν οι αριθμοί εάν τα ισχύοντα μέτρα για τον κορονοϊό στη Γερμανία διατηρηθούν αμετάβλητα.

Όπως τονίζεται με τη διατήρηση των μέτρων δεν θα υπήρχε καθοδική τάση στα περιστατικά που εισάγονται τα νοσοκομεία μέχρι τα Χριστούγεννα, ωστόσο αν οι ισχύοντες περιορισμοί του μερικού lockdown αρθούν στις 7 Δεκεμβρίου, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία θα αυξηθούν πριν από τα Χριστούγεννα και εάν τα μέτρα χαλαρώσουν στις 25 Δεκεμβρίου -κάτι το οποίο συζητείται αυτή την στιγμή στα ομόσπονδα κρατίδια- τότε οι κλινικές θα πρέπει να αναμένουν περαιτέρω αύξηση των ασθενών με κορωνοϊό την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Deutschlandfunk