ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: «Θα επισκεφθώ σύντομα το Μπαχρέιν»

Νετανιάχου: «Θα επισκεφθώ σύντομα το Μπαχρέιν»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε ότι θα επισκεφθεί «σύντομα» το Μπαχρέιν μετά από πρόσκληση του πρίγκιπα Σαλμάν αλ-Χαλίφα.

Το Μπαχρέιν ακολούθησε τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην ομαλοποίηση των σχέσεων με το Ισραήλ σε μια συμφωνία που μεσολάβησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, σηματοδοτώντας μια στρατηγική ευθυγράμμιση στη Μέση Ανατολή εναντίον του Ιράν. Η κίνηση αυτή εξόργισε τους Παλαιστίνιους που έχουν απαιτήσει να αναγνωριστεί το κράτος τους πριν από οποιαδήποτε τέτοια περιφερειακή προσέγγιση.

«Είμαστε και οι δύο ενθουσιασμένοι που θα φέρουμε τους καρπούς της ειρήνης στους λαούς και στις χώρες μας σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Γι ‘αυτό ο αλ-Χαλίφα με κάλεσε να έρθω σύντομα για μια επίσημη επίσκεψη στο Μπαχρέιν και θα το κάνω», δήλωσε ο Νετανιάχου.

Σημειώνεται πως τα ισραηλινά ΜΜΕ μετέδωσαν πως ο Ισραηλινός πρωθυπουργός μετέβη μυστικά στη Σαουδική Αραβία την Κυριακή για να συναντηθεί με τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο ο οποίος πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη στη χώρα.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό Τύπο, ο Γιόσι Κόεν, επικεφαλής της Μοσάντ, συνόδευε τον Νετανιάχου στην επίσκεψή του στην πόλη Νέομ, μια φουτουριστική πόλη στη βορειοδυτική Σαουδική Αραβία, κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ.

Προς το παρόν τις πληροφορίες δεν έχουν σχολιάσει το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού ούτε η αμερικανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ.

Με πληροφορίες από Reuters