Χονγκ Κονγκ: Κλείνουν για τρίτη φορά τα μπαρ

Χονγκ Κονγκ: Κλείνουν για τρίτη φορά τα μπαρ

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα μπαρ, τα νυχτερινά κέντρα και άλλους χώρους διασκέδασης κλείνουν εκ νέου -για τρίτη φορά φέτος- οι αρχές του Χονγκ Κονγκ, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού, όπως δήλωσε η υπουργός Υγείας, Σοφία Τσαν.

Επίσης, οι τοπικές αρχές ανοίγουν ξανά μια εγκατάσταση προσωρινής νοσηλείας για περιστατικά COVID-19 κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης.

Τα μπαρ και τα κλαμπ, καθώς και άλλοι χώροι όπως οι αίθουσες καραόκε και αίθουσες χορού, θα κλείσουν αρχικά για επτά ημέρες έως τις 3 Δεκεμβρίου.

Τον Απρίλιο, είχαν κλείσει για αρκετές εβδομάδες, κάτι που συνέβη και πάλι από τα μέσα Ιουλίου έως τα μέσα Σεπτεμβρίου, πριν οι περιορισμοί χαλαρώσουν και πάλι σταδιακά.

Την Τρίτη, το Χονγκ Κονγκ κατέγραψε 80 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό από τα τέλη Ιανουαρίου σε 5.782 περιστατικά COVID-19 και 108 θανάτους.

Το Χονγκ Κονγκ έχει έως τώρα καταφέρει να αποφύγει τη μεγάλη έξαρση της ασθένειας, με τους αριθμούς σε ημερήσια βάση να είναι κυρίως μονοψήφιοι ή χαμηλοί διψήφιοι.

Περισσότερα από 180 εκ των τελευταίων περιστατικών συνδέονται με διασπορά σε κλαμπ, σύμφωνα με το Reuters.

Η τελευταία αύξηση στα κρούσματα είχε ως αποτέλεσμα η ζώνη ασφάλειας για τις μετακινήσεις μεταξύ του Χονγκ Κονγκ και της Σιγκαπούρης, η λεγόμενη «ταξιδιωτική φούσκα» που αναμενόταν να τεθεί σε ισχύ την Κυριακή, να αναβληθεί για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή