Ο Σι Τζινπίνγκ «αναγνώρισε» τον Μπάιντεν ως νικητή

Ο Σι Τζινπίνγκ «αναγνώρισε» τον Μπάιντεν ως νικητή

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα συγχαρητήρια του στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν απηύθυνε ο πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζινπίνγκ.

Το μήνυμα του Κινέζου προέδρου έρχεται δύο εβδομάδες μετά την εκλογική επικράτηση του υποψηφίου των Δημοκρατικών επί του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. 

«Η προώθηση μιας υγιούς και σταθερής εξέλιξης στις κινεζικοαμερικανικές σχέσεις δεν αφορά μόνο τα θεμελιώδη συμφέροντα και των δύο λαών, αλλά ανταποκρίνεται και στις κοινές προσδοκίες της διεθνούς κοινότητας», δήλωσε ο Κινέζος πρόεδρος, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

«Ελπίζω να δω και τις δύο πλευρές να διατηρούν το πνεύμα της μη-σύγκρουσης και μη-αντιπαλότητας, του αμοιβαίου σεβασμού και της συνεργασίας με αμοιβαία οφέλη, και να επικεντρωθούν στη συνεργασία, ελέγχοντας τις όποιες διαφορές τους», προσέθεσε ο Σι στο συγχαρητήριο μήνυμα του προς τον Τζο Μπάιντεν.

Στις 13 Νοεμβρίου, ένας εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών είχε δώσει συγχαρητήρια εκ μέρους του Πεκίνου στον Μπάιντεν και την νεοεκλεγείσα αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις, μία περίπου εβδομάδα μετά τις νικητήριες ομιλίες τους. Ωστόσο, είχε τονίσει την ίδια στιγμή ότι το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών «θα ξεκαθαριστεί σύμφωνα με τα όσα επιτάσσουν οι αμερικανικοί νόμοι και οι σχετικές διαδικασίες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή