Κατά των περιορισμών στις θρησκευτικές τελετές το Ανώτατο Δικαστήριο στις ΗΠΑ

Κατά των περιορισμών στις θρησκευτικές τελετές το Ανώτατο Δικαστήριο στις ΗΠΑ

Η κληρονομιά του Ντόναλντ Τραμπ στην αμερικανική δικαιοσύνη άρχισε να φαίνεται

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To Ανώτατο Δικαστήριο στις ΗΠΑ ακύρωσε την Τετάρτη με οριακή πλειοψηφία κάθε περιορισμό στις θρησκευτικές λειτουργίες που έχει επιβληθεί στη Νέα Υόρκη λόγω κορωνοϊού.

Την ώρα που οι αριθμοί των κρουσμάτων και των νεκρών καλπάζουν στη χώρα, το Ανώτατο Δικαστήριο στην Ουάσιγκτον απαγόρευσε περιορισμούς στις λειτουργίες όπως αυτούς που έχει επιβάλει ο φιλελεύθερος κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο.

Με ψήφους πέντε έναντι τεσσάρων, το Δικαστήριο έπληξε την προσπάθεια περιορισμού της πανδημίας, αν και τον Μάιο και τον Ιούλιο, με λίγο διαφορετική σύνθεση, είχε ψηφίσει υπέρ των περιορισμών στις λειτουργίες σε Καλιφόρνια και Νεβάδα αντιστοίχως.

Η ψηφοφορία της Τετάρτης είναι ενδεικτική της κληρονομιάς που θα αφήσει πίσω του ο Ντόναλντ Τραμπ, καθώς το αποτέλεσμα κρίθηκε από την Έιμι Κόουνι Μπάρετ, την αμφιλεγόμενη επιλογή του απερχόμενου Προέδρου για τη θέση που είχε μείνει κενή τον Οκτώβριο στο Δικαστήριο. Ήταν η πρώτη φορά που ψήφισε η κα Μπάρετ για απόφαση.

Αντίθετοι προς την απόφαση της πλειοψηφίας ενάντια στον λεγόμενο περιορισμό της θρησκευτικής έκφρασης ήταν ο πρόεδρος του Δικαστηρίου και άλλα τρία, φιλελεύθερα μέλη του.

Πηγή: The New York Times

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή