Άγνωστοι δώρισαν εκατοντάδες κονσέρβες σε αυτιστικό κορίτσι που τις είχε ανάγκη (βίντεο)

Άγνωστοι δώρισαν εκατοντάδες κονσέρβες σε αυτιστικό κορίτσι που τις είχε ανάγκη (βίντεο)

Η μητέρα του τις αναζητούσε καθώς το παιδί της αρνούνταν να φάει οτιδήποτε άλλο

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η περίφημη «καλοσύνη των ξένων», παραμένει ζωντανή στην πατρίδα του Τενεσί Γουίλιαμς, τις ΗΠΑ, καθώς άγνωστοι δώρισαν σε αυτιστικό κορίτσι εκατοντάδες κονσέρβες του αγαπημένου του φαγητού που η μητέρα του δεν μπορούσε πια να βρει στα ράφια των καταστημάτων λόγω των μαζικών αγορών ενόψει καραντίνας.

Ρεπορτάζ του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου ABC News παρουσίασε την ιστορία ενός κοριτσιού με αυτισμού που κλείστηκε στον εαυτό του όταν τα σχολεία έκλεισαν στις ΗΠΑ λόγω κορωνοϊού. Αρνούνταν να κάνει οτιδήποτε ξέφευγε από τις στενές του προτιμήσεις, φορούσε μόνο τα ίδια ρούχα και δεν έτρωγε τίποτε άλλο από το αγαπημένο του φαγητό, τα μακαρόνια με κεφτέδες σε κονσέρβα μιας συγκεκριμένης μάρκας (Spaghetti-Os).

Ανήσυχη η μητέρα της, άρχισε να ψάχνει παντού να βρει τις κονσέρβες, αλλά μάταια τις περισσότερες φορές, καθώς οι αγορές πανικού πριν το λόκνταουν οδήγησαν στην εξαφάνισή τους από τα ράφια.

Όταν τοπική εφημερίδα ρώτησε τους αναγνώστες τι προϊόντα αδυνατούν να βρουν στην αγορά εκτός από χαρτί υγείας, η μητέρα του κοριτσιού είπε για τις κονσέρβες με μακαρόνια και κεφτέδες, προκαλώντας ένα εκπληκτικό κύμα βοήθειας από την εκεί κοινότητα. Άγνωστοι έφερναν και ξεφόρτωναν ό,τι αποθέματα απο τις κονσέρβες αυτές διέθεταν στην πόρτα τους και άρχισαν να ψάχνουν και για άλλα σε γειτονικές περιοχές για να τα προσφέρουν. Οι προσφορές τους έφτασαν τα 400 τεμάχια.

Σαν να μην έφθανε αυτό, μια γυναίκα μάλιστα έστειλε μήνυμα με την υπόθεση αυτή στην εταιρία που παράγει τις κονσέρβες. Η εταίρια ανταποκρίθηκε ασμένως, αποστέλλοντας στην οικογένεια του κοριτσιού άλλες 800 κονσέρβες, πλημμυρίζοντας με χαρά και ευγνωμοσύνη τη μητέρα και το κορίτσι, που σιγά σιγά μπόρεσε και ξεπέρασε το προσωρινό πρόβλημα άρνησης που εμφάνισε.

Πλέον το κορίτσι έχει επιστρέψει στο σχολείο που ξανάνοιξε, ενώ έχει μάθει και να φτιάχνει και το αγαπημένο του φαγητό: Μακαρόνια με κεφτέδες!

Πηγή: ABC News

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή