Πέθανε από κορωνοϊό 14χρονη που έγινε παγκόσμια είδηση με την άδικη σύλληψή της
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Πέθανε από κορωνοϊό 14χρονη που έγινε παγκόσμια είδηση με την άδικη σύλληψή της

1' 40" χρόνος ανάγνωσης

Πέθανε από κορωνοϊό σε ηλικία 14 ετών η Honestie Hodges, στην οποία αστυνομικοί είχαν περάσει χειροπέδες πριν από τρία χρόνια έξω από το σπίτι της στο Μίσιγκαν προκαλώντας κύμα οργής. 

Την είδηση για τον θάνατο της έκανε γνωστή η γιαγιά της μέσω της πλατφόρμας συλλογής χρημάτων GoFundMe μέσω της οποίας οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να βοηθήσουν την οικογένεια να καλύψει το κόστος της θεραπείας αλλά και του φαγητού και του ενοικίου καθώς η μητέρα της Honestie είχε σταματήσει να εργάζεται για το διάστημα που η κόρη της νοσηλευόταν.

Σημειώνεται ότι η κοπέλα πέθανε έπειτα από νοσηλεία δύο εβδομάδων σε παιδιατρικό νοσοκομείο στο Grand Rapids, ενώ είχε διαγνωστεί θετική στον κορωνοϊό στις 9 Νοεμβρίου. Δεν είχε υποκείμενα νοσήματα ωστόσο η υγεία της επιδεινώθηκε πολύ γρήγορα και οι γιατροί την έβαλαν στον αναπνευστήρα. 

Η έφηβη είχε γίνει γνωστή τον Δεκέμβριο του 2017, όταν σε ηλικία 11 ετών είδε τους αστυνομικούς να της περνούν χειροπέδες και να τη βάζουν στο περιπολικό.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε έξω από το σπίτι της οικογένειας την ώρα που η 11χρονη, η μαμά της και κάποιος συγγενής τους ετοιμάζονταν να πάνε σε ένα πολυκατάστημα.

Η αστυνομία αναζητούσε μια ύποπτη για περιστατικό μαχαιρώματος και θεώρησαν πως τη βρήκαν έξω από το σπίτι των Hodges.

Το υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες έδειχνε την Honestie να κλαίει και να φωνάζει «Όχι σας παρακαλώ», καθώς οι αστυνομικοί της περνούσαν τις χειροπέδες. Σε βάρος των εμπλεκόμενων αστυνομικών δεν είχε διαταχθεί πειθαρχική έρευνα καθώς κρίθηκε πως δεν είχαν παραβιάσει τους κανονισμούς του αστυνομικού τμήματος. 

Εκείνη την εποχή, η Honestie είχε δηλώσει σε τοπική ιστοσελίδα: «Έχω μια ερώτηση για την αστυνομία του Grand Rapids: Εάν αυτό συνέβαινε σε ένα λευκό παιδί, αν η μητέρα του φώναζε πως είναι 11 ετών, θα του είχαν περάσει χειροπέδες και θα το είχαν βάλει στο πίσω μέρος αστυνομικού οχήματος;»

Σε απάντηση στο περιστατικό, το αστυνομικό τμήμα δημιούργησε την «Πολιτική Honestie» για να καθορίσει την αλληλεπίδραση με παιδιά σε σκηνές εγκληματικότητας, αν και μέλη της κοινότητας εξέφρασαν την άποψη πως αυτό δεν ήταν αρκετό.