Βρετανία: Συμφωνία με τη Moderna για την αγορά άλλων 2 εκατ. δόσεων εμβολίου

Βρετανία: Συμφωνία με τη Moderna για την αγορά άλλων 2 εκατ. δόσεων εμβολίου

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κυβέρνηση της Βρετανίας έκλεισε συμφωνία με την εταιρεία Moderna Inc για την αγορά επιπλέον 2 εκατομμυρίων δόσεων του υποψηφίου εμβολίου της εναντίον του νέου κορωνοϊού ανακοίνωσε η ίδια σήμερα.

Με τη συμφωνία αυτή, το Λονδίνο θα αποκτήσει πρόσβαση σε αριθμό δόσεων του συγκεκριμένου σκευάσματος που αρκεί για τον εμβολιασμό 3,5 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Συνολικά, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει κλείσει συμφωνίες για την αγορά 357 εκατομμυρίων δόσεων υποψηφίων εμβολίων από επτά εταιρίες και φορείς που τα αναπτύσσουν, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου των υπηρεσιών του βρετανικού υπουργείου Υγείας.

Ο Βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ διαβεβαίωσε πως το Λονδίνο έχει πλέον ιδιαίτερα «ευρύ φάσμα» υποψηφίων εμβολίων στη διάθεσή του και «είναι έτοιμο» να αρχίσει ανοσοποίηση μόλις λάβουν πιστοποίηση από τον αρμόδιο εποπτικό φορέα, «ξεκινώντας από εκείνους που θα ωφεληθούν περισσότερο».

Υπενθυμίζεται ότι σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Guardian ανέφερε ότι τα βρετανικά νοσοκομεία έχουν ειδοποιηθεί να προετοιμαστούν για την έναρξη εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού εντός του επόμενου δεκαημέρου, με το ιατρικό προσωπικό να είναι η πρώτη ομάδα που θα εμβολιαστεί.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του βρετανικού εθνικού συστήματος υγείας (NHS), τα νοσοκομεία της Αγγλίας θα μπορούσαν να παραλάβουν τις πρώτες προμήθειες εμβολίων της Pfizer/BioNTech ως τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, καθώς η έγκριση του εμβολίου αναμένεται να δοθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή