ΗΠΑ: Τα δύο πρώτα εμβόλια θα χορηγηθούν πριν από τα Χριστούγεννα

ΗΠΑ: Τα δύο πρώτα εμβόλια θα χορηγηθούν πριν από τα Χριστούγεννα

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα δύο πρώτα εμβόλια κατά του νέου κορωνοϊού θα χορηγηθούν στους Αμερικανούς πριν από τα Χριστούγεννα, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Αλεξ Αζάρ μετά την ανακοίνωση της Moderna Inc ότι καταθέτει σήμερα αίτηση έγκρισης στις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές, μία εμβομάδα μετά τις BionTech/Pfizer.

Ο Αζάρ δήλωσε στο CBS ότι ο ίδιος και ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς θα απευθυνθούν αργότερα σήμερα στους κυβερνήτες για να συζητήσουν το θέμα των εμβολίων και ποιες πληθυσμιακές ομάδες θα πρέπει να προηγηθούν στην επιχείρηση του εμβολιασμού.

Η Ρωσία ξεκινάει τις μαζικές κλινικές δοκιμές του EpiVacCorona

Σημειώνεται, παράλληλα, ότι η Ρωσία σχεδιάζει να ξεκινήσει μαζικές κλινικές δοκιμές του δεύτερου εμβολίου EpiVacCorona, σε άτομα ηλικίας άνω 18 ετών, μεταδίδει το πρακτορείο RIA επικαλούμενο την ρυθμιστική αρχή προστασίας της υγείας του καταναλωτή Rospotrebnadzor

Το εμβόλιο EpiVacCorona, το οποίο έχει αναπτυχθεί από το Ινστιτούτο Vector της Σιβηρίας, έλαβε αυτόν τον μήνα την έγκριση για να πραγματοποιήσει κλινικές δοκιμές σε 150 εθελοντές ηλικίας άνω των 60 ετών και σε 3.000 εθελοντές ηλικίας άνω των 18 ετών, όπως ανέφερε η ρωσική ρυθμιστική αρχή προστασίας της υγείας του καταναλωτή. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή