Δεν υπάρχουν ενδείξεις για νοθεία, λέει ο Ουίλιαμ Μπαρ

Δεν υπάρχουν ενδείξεις για νοθεία, λέει ο Ουίλιαμ Μπαρ

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παραίτησή του υπέβαλε ο ειδικός σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ για θέματα πανδημίας, δρ Σκοτ Ατλας, ο οποίος, στους τέσσερις μήνες που άσκησε τα καθήκοντά του, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από επιστήμονες και πολιτικούς για τις ετερόδοξες απόψεις του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επέλεξε για τον σημαντικό αυτό ρόλο τον 65χρονο νευρολόγο – ακτινολόγο, παρότι η ειδικότητά του δεν τον καθιστούσε από καμία άποψη ειδικό στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Το προηγούμενο διάστημα, ο Σκοτ Ατλας αμφισβήτησε δημοσίως τη χρησιμότητα της μάσκας και της τήρησης φυσικών αποστάσεων, ενώ δήλωσε ότι τα lockdowns υπήρξαν «επικές αποτυχίες» στην προσπάθεια αναχαίτισης της πανδημίας. Οι θέσεις του αυτές τον έφεραν σε ρήξη με κορυφαίους ειδικούς της δημόσιας υγείας, όπως ο λοιμωξιολόγος Αντονι Φάουτσι. «Η σημερινή παραίτηση του δρος Σκοτ Ατλας θα έπρεπε να έχει υποβληθεί από καιρό και υπογραμμίζει τον θρίαμβο της επιστήμης και της αλήθειας επί των ανυπόστατων ισχυρισμών και της παραπληροφόρησης», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι συνάδελφοι του παραιτηθέντος στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Στάνφορντ.

Στο μεταξύ, λαμβάνοντας σαφείς αποστάσεις από τον Λευκό Οίκο, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ δήλωσε ότι δεν έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής νοθεία ικανή να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα. Επιπλέον, οι Αρχές της Αριζόνας και του Ουισκόνσιν, δύο πολιτειών όπου η εκστρατεία Τραμπ προσπάθησε μέσω προσφυγών να ανατρέψει το εκλογικό αποτέλεσμα, επιβεβαίωσαν την επικράτηση του Τζο Μπάιντεν. Παρ’ όλα αυτά, ο Τραμπ όχι μόνο δεν έχει αναγνωρίσει την ήττα του, αλλά έχει συγκεντρώσει μέσα σε τέσσερις εβδομάδες 170 εκατ. δολάρια.

Θεωρητικά, τα χρήματα αυτά θα στήριζαν την ατελέσφορη δικαστική εκστρατεία. Οπως εκτιμά, όμως, αρθρογράφος των New York Times, το πιθανότερο είναι ότι ο απερχόμενος Τραμπ συγκεντρώνει κεφάλαια για να στηρίξει τα μελλοντικά πολιτικά του σχέδια, αφού αποχωρήσει από την προεδρία στις 20 Ιανουαρίου. Απτόητος από όλα αυτά, ο Τζο Μπάιντεν παρουσίασε χθες από τον τόπο της κατοικίας του, το Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ, το οικονομικό επιτελείο της προεδρίας του, όπου κυριαρχούν οι γυναίκες και δίνεται προτεραιότητα στην καταπολέμηση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή