Προεδρική χάρη εκ των προτέρων σχεδιάζει ο Τραμπ για το περιβάλλον του

Προεδρική χάρη εκ των προτέρων σχεδιάζει ο Τραμπ για το περιβάλλον του

Ο Αμερικανός Πρόεδρος ανησυχεί για δικαστικές περιπέτειες της οικογένειάς του

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχέδιο απονομής χάριτος εκ των προτέρων στα παιδιά του, τον γαμπρό του και τον δικηγόρο του φέρεται να ετοιμάζει ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με αποκάλυψη των Τάιμς της Νέας Υόρκης.

Η έγκυρη εφημερίδα, που στήριξε τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, επικαλείται μαρτυρίες δύο πηγών που αναφέρουν ότι την περασμένη εβδομάδα ο απερχόμενος Πρόεδρος συζήτησε με το νομικό του επιτελείο την προοπτική προκαταβολικής χάριτος για τους Έρικ Τραμπ, Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, Ιβάνκα Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ και Ρούντι Τζουλιάνι, ενόψει προφανώς δικαστικών περιπετειών που θα αντιμετωπίσουν σύντομα.

Ενώ ο νεότερος Ντόναλντ και ο σύζυγος της Ιβάνκα έχουν ήδη εμπλακεί σε δικαστικές έρευνες, χωρίς ακόμη να τους απαγγελθούν κατηγορίες, τα άλλα δυο παιδιά του Προέδρου, ο Έρικ και η Ιβάνκα δεν έχουν ακόμη κάποια ανοικτή υπόθεση, παρότι επίκειται κάποια φορολογική έρευνα για όλη την οικογένεια Τραμπ. Ο κ. Τζουλιάνι ενέχεται στην υπόθεση δυσφήμησης του κ. Μπάιντεν μέσω Ουκρανίας από το καλοκαίρι.

Οι προεδρικές χάρες έχουν ισχύ μόνο για εγκληματικές ή ομοσπονδιακές υποθέσεις και όχι για έρευνες τοπικού ή πολιτειακού επιπέδου.

Οι πληροφορίες που προέρχονται από τον Λευκό Οίκο τις τελευταίες ημέρες κάνουν λόγο για έντονη δραστηριότητα στον τομέα της απονομής χάριτος σε διάφορα πρόσωπα του περιβάλλοντος του κ. Τραμπ, ενδεικτική της πολλαπλής απειλής στην υστεροφημία του Προέδρου και της οικογένειάς του από ανοικτές δικαστικές υποθέσεις, ίσως και έρευνες υπηρεσιών που θα δουν αργότερα το φως της δημοσιότητας.

Πηγή: The New York Times

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή