Δύο Έλληνες μεταξύ των θυμάτων στο Τρίερ

Δύο Έλληνες μεταξύ των θυμάτων στο Τρίερ

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΡΙΕΡ. Μια οικογένεια Ελλήνων συγκαταλέγεται στα θύματα του δολοφονικού αμόκ της Τρίτης στην πόλη Τρίερ της Ρηνανίας-Παλατινάτου, που κόστισε τη ζωή πέντε ανθρώπων. Ο 51χρονος δράστης απολογήθηκε χθες στον ανακριτή, ενώ εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονίες εκ προθέσεως, χωρίς τα ψυχιατρικά του προβλήματα να θεωρούνται τόσο σοβαρά ώστε να αποφύγει την κανονική ποινική διαδικασία. 

Ο 45χρονος Ελληνας οδοντίατρος Γ.Κ. και η μόλις εννέα εβδομάδων κόρη του έχασαν τη ζωή τους όταν το βαρύ SUV που οδηγούσε ο 51χρονος έπεσε πάνω τους, καθώς περπατούσαν στο κέντρο του Τρίερ. Η σύζυγός του και ο 17 μηνών γιος τους τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται, μαζί με 12 ακόμη θύματα της τυφλής επίθεσης, στα νοσοκομεία της πόλης. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση, ενώ συγκλονισμένη από τα συμβάντα είναι η ελληνική παροικία, τόσο στη Ρηνανία όσο και στο γειτονικό Λουξεμβούργο. «Είναι διπλά λυπηρό το γεγονός ότι μια νεαρή ελληνική οικογένεια συγκαταλέγεται στα θύματα της τραγικής επίθεσης στο Τρίερ», επισήμανε στο Twitter ο πρεσβευτής της Γερμανίας στην Ελλάδα, Ερνστ Ράιχελ.

«Το Τρίερ πενθεί, το Τρίερ υποφέρει, αλλά το Τρίερ δεν παραιτείται», είπε ο δήμαρχος της πόλης Βόλφραμ Λάιμπε, προσπαθώντας να συγκρατήσει τη συγκίνησή του αναφερόμενος στην αυτοθυσία που επέδειξαν οι αστυνομικές δυνάμεις και το υγειονομικό προσωπικό, καθώς έσπευσαν στο σημείο. Εκατοντάδες άνθρωποι βίωσαν τον τρόμο στη διάρκεια την τετράλεπτης τρελής πορείας του οχήματος στους κεντρικούς πεζόδρομους της πόλης. «Είναι η πλέον μαύρη ημέρα για την πόλη μας μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο», συμπλήρωσε ο δήμαρχος. Χιλιάδες άνθρωποι συνέρρευσαν χθες στο κέντρο της παλαιότερης πόλης της Γερμανίας, μεταξύ αυτών και σύσσωμο το επαγγελματικό σχολείο του Τρίερ, που μετρά μία από τις καθηγήτριές του μεταξύ των θυμάτων. 

Κατά την ανάκρισή του, χθες, ο 51χρονος συνεργάστηκε μεν με τις Αρχές, αλλά δεν παρέθεσε κάποια συνεκτική σκέψη που να υποδεικνύει κίνητρο για τις δολοφονίες. Ο δράστης είναι Γερμανός και κατάγεται από την περιοχή, ενώ τις τελευταίες ημέρες κοιμόταν στο αυτοκίνητο που την Τρίτη μετέτρεψε σε φονικό όπλο. Το όχημα ανήκε σε γνωστό του, ο οποίος δεν έχει σχέση με την υπόθεση. Κατά τη σύλληψή του, η περιεκτικότητα οινοπνεύματος στο αίμα του μετρήθηκε σε 1,4 χιλιοστά, τελούσε δηλαδή υπό την επήρεια αλκοόλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή