Βρετανία: Μελετάται ο τρόπος εμβολιασμού στους οίκους ευγηρίας

Βρετανία: Μελετάται ο τρόπος εμβολιασμού στους οίκους ευγηρίας

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tους τρόπους χορήγησης των εμβολίων των Pfizer – BioNTech σε οίκους ευγηρίας εξετάζουν η βρετανική Εθνική Υπηρεσία Υγείας (NHS) μαζί με την ιατρική ρυθμιστική αρχή τρόπους.

Η Βρετανία έχει ανακοινώσει πως οι ένοικοι οίκων ευγηρίας και αυτοί που τους φροντίζουν έχουν την πρώτη προτεραιότητα για να κάνουν το εμβόλιο, μαζί με τους άνω των 80 ετών, αν και ο γιατρός που προεδρεύει της επιτροπής εμβολίων, η οποία συνέταξε τον κατάλογο, έχει δηλώσει πως επιχειρησιακά ζητήματα θα επηρεάσουν τη διανομή του.

«Δεν υπάρχει εγγύηση ότι αυτό θα συμβεί» δήλωσε, ωστόσο, ο αναπληρωτής Αρχίατρος Τζόναθαν Βαν-Ταμ.

Η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα που ενέκρινε, χθες, τα εμβόλια από τη γερμανική BioNTech και την Pfizer, περνώντας μπροστά από τον υπόλοιπο κόσμο στην κούρσα για την έναρξη του κρίσιμης σημασίας προγράμματος μαζικού εμβολιασμού.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έκανε λόγο για «φανταστικά νέα», όμως προειδοποίησε για τις επιμελητειακές προκλήσεις που περιλαμβάνει η διανομή του εμβολίου, το οποίο πρέπει να αποθηκεύεται σε θερμοκρασία -70 βαθμών Κελσίου.

Αν και μπορεί να διατηρηθεί για πέντε ημέρες σε κανονικό ψυγείο, ο Βαν-Ταμ δήλωσε πως υπάρχει όριο στο πόσο συχνά μπορεί να βγει και να ξαναμπεί στο ψυγείο, κάτι που έχει επιπτώσεις στη διανομή του στα γηροκομεία.

«Το NHS, η MHRA (η ιατρική ρυθμιστική αρχή) εργάζονται πραγματικά σκληρά, αυτή τη στιγμή, για να προσπαθήσουν να βρουν μια λύση ώστε να μπορέσουμε να το πάμε στους οίκους ευγηρίας, αν αυτό είναι δυνατόν», δήλωσε ο Βαν-Ταμ σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV.

«Σ’ αυτό το σημείο, αυτό δεν έχει εξασφαλισθεί απολύτως επειδή … ένα πράγμα που δεν μπορούμε να κάνουμε είναι … να καταλήξουμε με ένα εμβόλιο, η διαχείριση του οποίου είναι εσφαλμένη, με αποτέλεσμα να μην είναι βιώσιμο στο τέλος της αλυσίδας διανομής».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT