Διακοπές στη Γουχάν; Η πόλη προσκαλεί ξανά τους τουρίστες

Διακοπές στη Γουχάν; Η πόλη προσκαλεί ξανά τους τουρίστες

Το επίκεντρο του κορωνοϊού επιχειρεί να ξανασυστηθεί διεθνώς, αποσείοντας την κακή φήμη που απέκτησε

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έναν χρόνο μετά το ξέσπασμα της Covid-19 εκεί, η πόλη Γουχάν στην Κίνα προσπαθεί να σταθεί ξανά στα πόδια της και να προσελκύσει τουρίστες μετά την αρνητικότατη εικόνα που προξένησε παγκοσμίως για την πόλη της επαρχίας Χουμπέι η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Αν και προκύπτουν ολοένα και περισσότερα στοιχεία ότι η πανδημία ξεκίνησε από κάποια άλλη περιοχή στην Κίνα, όπως αποκάλυψε μέσα στην εβδομάδα το CNN, η Γουχάν υπέφερε όσο καμμία άλλη περιοχή στην Κίνα και έχει ταυτιστεί διεθνώς με την έκρηξη της πανδημίας.

Τώρα οι τοπικές αρχές προσπαθούν να αλλάξουν την εικόνα που έχει η πραγματικά όμορφη επαρχία αυτή της Κίνας δημοσιεύοντας πρώτα στην κινεζική και προσφάτως στην αγγλική γλώσσα ένα πολύ προσεγμένο βίντεο για τα στοιχεία που καθιστούν ελκυστική τη Γουχάν στους τουρίστες, τώρα που η Κίνα υποτίθεται ότι είναι μια από τις ασφαλέστερες χώρες στον κόσμο από τον κορωνοϊό.

Από το καλοκαίρι ο δήμος της Γουχάν έχει προσπαθήσει να πείσει τους Κινέζους να επισκεφθούν την πόλη, με εκτεταμένη διαφημιστική εκστρατεία και δωρεάν ξεναγήσεις στην πόλη, ώστε να δείξει ότι η ζωή συνεχίζεται εκεί, και είναι όμορφη.

Πηγή: CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή