Ο Φάουτσι αποδέχτηκε την πρόταση Μπάιντεν να παραμείνει σύμβουλος του Λευκού Οίκου

Ο Φάουτσι αποδέχτηκε την πρόταση Μπάιντεν να παραμείνει σύμβουλος του Λευκού Οίκου

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Δρ Άντονι Φάουτσι δήλωσε σήμερα Παρασκευή ότι αποδέχτηκε την πρόταση του νεοεκλεγέντος προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για τη θέση του επικεφαλής ιατρικού συμβούλου του Λευκού Οίκου, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στο NBC.

Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του σχετικά με την έγκριση του εμβολίου στη Βρετανία, ο Φάουτσι ανέφερε ότι δεν τη θεωρεί βιαστική απόφαση και ότι τα σχόλιά του παρερμηνεύθηκαν.

«Ήταν απλώς μια απο εκείνες τις περιπτώσεις που βρέθηκα σε έναν βρετανικό τηλεοπτικό σταθμό και το πρώτο πράγμα που είπανε ήταν “Σας νικήσαμε παιδιά. Νικήσαμε τους Αμερικανούς”. Και κατά κάποιον τρόπο αντέδρασα με τρόπο που ίσως δεν έπρεπε, όπως το βλέπω τώρα», δήλωσε ο Φάουτσι.

Ο Φάουτσι είχε δηλώσει ότι η Ρυθμιστική Υπηρεσία για τα φάρμακα και τα προϊόντα υγείας της Βρετανίας «έκοψε δρόμο στον μαραθώνιο για τα εμβόλια και ξαναμπήκε στον αγώνα όταν αυτός πλέον βρισκόταν στην τελική ευθεία».

Δημοσίως θα εμβολιαστεί και ο Μπάιντεν

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε χθες ότι θα εμβολιαστεί δημοσίως κατά του κορωνοϊού προκειμένου να αποδείξει την ασφάλεια του εμβολίου στους πολίτες.

«Οι άνθρωποι έχουν χάσει την πίστη τους στην ικανότητα του εμβολίου να έχει αποτέλεσμα», δήλωσε ο Μπάιντεν στη συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN.

Ο Μπάιντεν, στο πλευρό του οποίου βρισκόταν η αντιπρόεδρός του Κάμαλα Χάρις, ζήτησε από το Κογκρέσο να περάσει το νομοσχέδιο των 908 δισεκατομμυρίων δολαρίων που πρότειναν οι πιο μετριοπαθείς στη Γερουσία για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας ώστε να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της πανδημίας, όμως πρόσθεσε ότι θα πρέπει να θεωρηθεί ως «μια αρχή».

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή