ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Γαλλία: «Απίθανο» να μειωθούν σε 5.000 τα ημερήσια κρούσματα έως τις 15 Δεκεμβρίου

Γαλλία: «Απίθανο» να μειωθούν σε 5.000 τα ημερήσια κρούσματα έως τις 15 Δεκεμβρίου

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφονται ημερησίως στη Γαλλία είναι απίθανο να μειωθεί στα 5.000 ως τις 15 Δεκεμβρίου καθώς ο πληθυσμός δεν σέβεται επαρκώς τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, δήλωσε σήμερα ένας από τους κορυφαίους ειδικούς για τον νέο κορωνοϊό στη χώρα.

Ο Ερίκ Κομ, επικεφαλής λοιμωδών νόσων στο νοσοκομείο του Παρισιού La Pitié-Salpêtrière, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο LCI ότι αν οι Γάλλοι δεν είναι αρκετά προσεκτικοί την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αυτό θα οδηγήσει σε ένα τρίτο κύμα της COVID-19 στα μέσα Ιανουαρίου.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έχει δηλώσει ότι το lockdown που επιβλήθηκε στις 30 Οκτωβρίου θα μπορούσε να αρθεί στις 15 Δεκεμβρίου, αν έως τότε ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που καταγράφονται σε μια ημέρα έχει μειωθεί σε 5.000.

«Όχι δεν πιστεύω ότι αυτός ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί καθώς η πτωτική τάση σταμάτησε, αυτή σταθεροποιείται. Επομένως θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί αυτός ο στόχος», σημείωσε ο Κομ.

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν χθες Κυριακή 11.022 νέα κρούσματα κορωνοϊού σε ένα 24ωρο, ενώ την προηγούμενη ημέρα είχαν ανακοινώσει 12.923.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters