Γαλλία: «Απίθανο» να μειωθούν σε 5.000 τα ημερήσια κρούσματα έως τις 15 Δεκεμβρίου

Γαλλία: «Απίθανο» να μειωθούν σε 5.000 τα ημερήσια κρούσματα έως τις 15 Δεκεμβρίου

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφονται ημερησίως στη Γαλλία είναι απίθανο να μειωθεί στα 5.000 ως τις 15 Δεκεμβρίου καθώς ο πληθυσμός δεν σέβεται επαρκώς τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, δήλωσε σήμερα ένας από τους κορυφαίους ειδικούς για τον νέο κορωνοϊό στη χώρα.

Ο Ερίκ Κομ, επικεφαλής λοιμωδών νόσων στο νοσοκομείο του Παρισιού La Pitié-Salpêtrière, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο LCI ότι αν οι Γάλλοι δεν είναι αρκετά προσεκτικοί την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αυτό θα οδηγήσει σε ένα τρίτο κύμα της COVID-19 στα μέσα Ιανουαρίου.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έχει δηλώσει ότι το lockdown που επιβλήθηκε στις 30 Οκτωβρίου θα μπορούσε να αρθεί στις 15 Δεκεμβρίου, αν έως τότε ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που καταγράφονται σε μια ημέρα έχει μειωθεί σε 5.000.

«Όχι δεν πιστεύω ότι αυτός ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί καθώς η πτωτική τάση σταμάτησε, αυτή σταθεροποιείται. Επομένως θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί αυτός ο στόχος», σημείωσε ο Κομ.

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν χθες Κυριακή 11.022 νέα κρούσματα κορωνοϊού σε ένα 24ωρο, ενώ την προηγούμενη ημέρα είχαν ανακοινώσει 12.923.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή