Ο κορωνοϊός δεν εμπόδισε το στόλισμα του δέντρου στο Ροκφέλερ

Ο κορωνοϊός δεν εμπόδισε το στόλισμα του δέντρου στο Ροκφέλερ

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μεγαλύτερο, ιδιωτικό συγκρότημα στον κόσμο, το Ροκφέλερ της Νέας Υόρκης, τέτοια εποχή θα δεχόταν εκατομμύρια επισκεπτών που θα ήθελαν να δουν από κοντά το τεράστιο, χριστουγεννιάτικο δέντρο του. 

Κάτω από φυσιολογικές συνθήκες, μέσα στο τουριστικό κέντρο θα επικρατούσε ένα χαοτικό κλίμα με πλήθος ανθρώπων. Ωστόσο φέτος όλα είναι διαφορετικά, με περιοριστικά μέτρα και κυρίως χωρίς κόσμο.

Ο κορωνοϊός δεν εμπόδισε το στόλισμα του δέντρου στο Ροκφέλερ-1
Φωτ. REUTERS

Μέσω τηλεοπτικού προγράμματος η μετάδοση της φωταγώγησης 

Η παράδοση του εντυπωσιακού χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Ροκφέλερ ξεκίνησε το 1933 και μπορεί ο κορωνοϊός να μην επιτρέπει την ύπαρξη του γιορτινού κλίματος όπως το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, αλλά το έθιμο του στολίσματος συνεχίστηκε γι’ ακόμη μία χρονιά, έστω και κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες. 

Το φετινό δέντρο, μία ερυθρελάτη Νορβηγίας μήκους 75 μέτρων, έφτασε στο Ροκφέλερ από την Ονεόντα (μία από τις βορειότερες πόλεις της Περιφέρειας της Απαλάχιας) και φωταγωγήθηκε σε εκδήλωση που μεταδόθηκε τηλεοπτικά. To πρόγραμμα περιελάμβανε επίσης παραστάσεις που είχαν βιντεοσκοπηθεί νωρίτερα και φωτογραφικά στιγμιότυπα, τα οποία μαρτυρούσαν πως γύρω από το δέντρο τίποτα δεν θύμιζε τους καιρούς που το Ροκφέλερ έσφυζε από ζωή.

Ο κορωνοϊός δεν εμπόδισε το στόλισμα του δέντρου στο Ροκφέλερ-2
Φωτ. REUTERS

«Θα είναι περιορισμένος ο αριθμός των ατόμων που θα πλησιάζουν στο δέντρο. Αυτό γίνεται για να προστατεύσουμε τους πάντες» είχε διαμηνύσει, πριν από λίγες ημέρες, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάσιο.

Ο κορωνοϊός δεν εμπόδισε το στόλισμα του δέντρου στο Ροκφέλερ-3
Φωτ. REUTERS

Εικονικές θεάσεις και γραμμές αναμονής

Πράγματι, μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου, οποιοσδήποτε επιθυμεί να δει από κοντά το εντυπωσιακό δέντρο, οφείλει να ακολουθήσει μία σειρά από κανόνες. 

Ουσιαστικά, η πλατεία, όπου βρίσκεται το δέντρο, θα είναι κλειστή και θα υπάρχουν ορισμένες ζώνες προβολής στα κεντρικά τετράγωνα του Μανχάταν.

Ο κορωνοϊός δεν εμπόδισε το στόλισμα του δέντρου στο Ροκφέλερ-4
Φωτ. REUTERS

Οι «επισκέπτες» θα βρίσκονται σε μία εικονική γραμμή αναμονής και θα λαμβάνουν γραπτό μήνυμα για τη σειρά τους. Στη συνέχεια θα κατευθύνονται σε ομάδες των 4 ατόμων προς τις οθόνες προβολής του δέντρου. Κάθε θέαση θα διαρκεί περίπου πέντε λεπτά.  

Φυσικά, όλοι θα πρέπει να φορούν μάσκες και να διατηρούν τις κοινωνικές απόστασεις. 

 

Με πληροφορίες από A.P., REUTERS

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή